A 78 éves Esztergályos Cecília is megkapta a koronavírus elleni védőoltást, a kínai Sinopharm-vakcinával oltották be.

Esztergályos Cecília megkapta a Sinopharm-vakcina első adagját, számára nem volt kérdés, hogy beoltatja magát a koronavírus ellen.

"Isteni volt! Semmit nem éreztem" – mondta a színésznő a Borsnak az oltás után. "Megálljt kell parancsolnunk ennek a vírusnak, és ez máshogy nem megy, mint oltással. Ez egy világháború, a világot meg kell menteni ettől a vírustól. Számomra a világ legtermészetesebb dolga volt, hogy ha lesz oltás, az elsők között megyek, ez máshogy nem is lehet. Óriási dolog, hogy ilyen rövid idő alatt rendelkezésre áll vakcina, ráadásul többféle is" – tette hozzá.

Esztergályos CecíliaForrás: MTI/Zih Zsolt

A színésznőnek mindegy volt, hogy milyen vakcinát kap, erről így nyilatkozott: "A kínai orvostudomány az egyik legrégebbi, nem is értem, most bárki is miért kétkedik. Én úgy vagyok vele, hogy mindent megteszek az egészségemért, amit a szakemberek mondanak. Ha a háziorvosom azt mondja, nekem ez a jó vakcina, akkor az úgy is van."

Többek között Pásztor Erzsi, Bodrogi Gyula, a Korda házaspár és Csűrös Karola is megkapta már a védőoltást a magyar sztárok közül, erről hosszabban itt olvashat.