A TV2 műsorvezetője hamarosan 50 éves lesz, közösségi oldalán pedig 50 napon keresztül mesél egy-egy történetet az életéből. Legutóbb egy koncertet idézett fel, ami rosszul is végződhetett volna, ha Nagy Feró nem állítja le a zenekart.

"Nagy Feró körülbelül 30 évvel ezelőtt megmentette az életemet. Az ELTE-re jártam, magyar-angol-média szakos voltam, és amúgy erőteljesen hittem, hogy a világ megváltható. Az ilyen fura fazonoknak, mint én,  tökéletes szórakozóhelynek tűnt a Fekete Lyuk,  ahol az akkori Beatrice, Lugosi Lacival, Pálmai Zolival és Zselencz Zsöcivel havonta legalább kétszer fellépett. Gyakran megfordultam én is ott a barátaimmal, nagy szívfájdalmam, hogy azóta az akkori ikonok szétszóródtak, fontos alkotók szóba sem állnak egymással, és maga az alkotóműhely szellemi öröksége is a politikai megközelítések áldozata lett. Mindenesetre, nagyjából 1991. környékén, egy októberi estén, mint oly sokszor akkoriban, a Lyukhoz vezetett az utunk, és éppen Feróék bulija volt a főprogram" - kezdte a bejegyzést.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Nem volt jókedvem, így vesztenivalóm sem. A buli közben előrefúrtam magam és ott lökdösődtem, táncoltam, pogóztam a sorstársakkal. Épp 'Az óra körbejár' című dal ment, amikor hátulról valaki, nyilván őt is meglökték, akkorát taszított rajtam, hogy a padlóra kerültem és legalább ketten rám estek. Nem emlékszem a részletekre, csak arra, hogy Feró a színpadon kéri a zenekart, hogy álljanak meg, mert baj van. Valaki kihúzott, egy székre ültetett a buli pedig ment tovább.  A következő kép a közeli Horváth Mihály téri templom (valahogy elsétáltam odáig, a közelből indultak az éjszakai villamosok), ahol sötét volt az amúgy mindig megvilágított kereszt. Esküszöm, ha legközelebb Feró lesz a vendégem, elmesélem neki a történetet a stúdióban" - írta.