Mindenki csendben ült, csak a párbajozók lihegése hallatszott a dominikai éjszakában, a párbaj szüneteiben, végül Ákos búcsúzott a TV2 sportrealityjétől.

A medálokért harcoltak a versenyzők az adás első felében: a férfiaknál a pirosak elhullottak, kék döntő volt, Bálint diadalmaskodott. A lányoknál épp fordítva történt, a Kihívók kipottyantak sorban, a piros házidöntőt Janka nyerte, ezzel megszerezte első medálját.

Ákos a kezdőcsapattal érkezettTV2

Ákos és Dani párbajozott, miután a csütörtöki végjátékot kicsivel, de elbukták a Bajnokok. Utóbbi valamivel ügyesebben dobott, így Ákos „életeinek" száma egyre csökkent, ekkor Franciska felajánlott neki egy korábban elnyert medált, ezt Ákos el is fogadta.

Dani maradt versenybenTV2

„Dani mintha nem érezne semmit, ez testen kívüli élmény!" – lelkesedett Palik László az utolsó futam alatt, ezt a nevezett sportoló hozta is, így Szarka Ákos Exatlonjának vége. Udvariasan dicsérte ellenfelét, aki ezen az estén egyértelműen jobb volt. "Köszönöm, hogy itt lehettem, de hosszabban szerettem volna itt lenni. Megismertem új dolgokat, a sportpszichológiáról is, arról, milyen csapatban létezni. Nem tudtam, milyen másokért küzdeni, rengeteget tanultam" - mondta búcsúzásképp.