A Dal zsűrije másképp szavazott, de a tévézők döntöttek

a dal 2021
Vágólapra másolva!
A Dal Kulisszában és az online sajtótájékoztatón a zsűritagok és a döntősök elemezték a döntő eseményeit. 
Vágólapra másolva!

Mező Misi örül a Kaukázus sikerének, de megjegyezte, hogy a zsűri másképp döntött (náluk csak negyedik lett a zenekar). Vannak persze kedvencek, de mások is mutatnak újat, és az átírja az egész történetet, mondta. Senkinek nem ajánlja, hogy zsűritag legyen, nagy teher. „A közönség a legnagyobb hatalom. Az összes bandát szeretem, ebből kit hagysz ki?" – kérdezte Ferenczi György, Nagy Feró pedig Barilacit és Radics Gigit emelte ki A Dal Kulisszában.

MTVA

Kardos-Horváth János, a Kaukázus énekese örül annak, hogy a közönségből érzelmeket váltottak ki, hogy már nem csak a saját követőiknek zenéltek, és ismeretlenek szavaztak rájuk. Az alternatív címke is szóba került, talán a szöveg mondanivalója miatt, de ő inkább az örömzenélést emelte ki, így született A Dal 2021 nyertes alkotása is.

MTVA

Az online sajtótájékoztatón Vincze Lilla elmondta, hogy nehéz, hosszú folyamat volt kiválasztani a négyszázból a negyvenet, majd a nyolcat és a négyet. „Különböző egyéniségek vagyunk, különböző szempontokkal" – magyarázta. Ő a sorrendet, amit kialakított, mindig vállalni fogja. Korábban is voltak szívéhez közel álló produkciók, amelyek már nem jutottak a nyolcba, ezeket sajnálja. „Ez egy család, összetartozunk. Néha meg kell állni, mert ez egy nagy felelősség. Minden dal menjen a maga gyógyító útján" – zárta mondandóját.

Jonathan a közönség szeretetét emelte ki. Apja lelkész, gyülekezetben nőtt fel, nem volt meglepő a dalválasztása. „Tinikoromban találkoztam Istennel, néha az ember eltávolodik, de a szeretete elől, ha akarnék, akkor sem tudnék menekülni. Isten újra megerősíti ezt felém, csak mennem kell utána" – vélekedett. Szerinte lesz hatása a dalának, annak, hogy vallásosságáról, hitéről énekel.

MTVA

A győztes zenekar, a Kaukázus tagjai kissé hitetlenkedve vették tudomásul, hogy nyertek (lemezt, klipet és tízmillió forintot), hiszen a zsűrinél hárman is előttük voltak. Az együttes részéről Kardos-Horváth János egy jó, új nagylemezt ígért. A Dal honlapján minden produkció visszanézhető, a döntőről itt írtunk, itt pedig a nyertes dal klipje: