Átverték Sharon Stone-t, ezért nem húzott bugyit

Basic Instinct fumer jambes croisees crosses legs Vertical CIGARETTE SMOKING
Basic instinct 1992 Real Paul Verhoeven Sharon Stone. COLLECTION CHRISTOPHEL © Carolco Pictures / Canal + (Photo by Carolco Pictures / Canal + / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP) / Restricted to editorial use related to the film or the individuals involved (producers, directors, authors, actors, etc.) The rights of publicity of any person depicted in the photos are not granted Mandatory credit of the film company and photographer
Vágólapra másolva!
Sharon Stone új önéletrajzi könyvében arról is írt, hogy miként készült annak idején az Elemi ösztön leghíresebb jelenete, amikor bugyi nélkül tette szét a lábát a rendőrségi kihallgatás során.
Vágólapra másolva!

Sharon Stone új önéletrajzi könyvéből, a The Beauty of Living Twice-ból a Vanity Fair közölt részleteket, itt derült ki az is, hogy az Elemi ösztön leghíresebb képsora csak úgy készülhetett el, hogy a színésznőt átverték az alkotók.

Sharon Stone a híres jelenetben Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Carolco Pictures / Canal +/Carolco Pictures / Canal +

A filmtörténet valószínűleg legtöbbet kikockázott jelenetére még az is emlékezhet, aki nem látta a teljes filmet: Stone karaktere egy rendőrségi kihallgatás során miniruhában jelent meg, alá pedig nem húzott bugyit, így vetette át egyik lábát a másikon.

A színésznőnek azt mondták, a filmben nem fog látszani a nemi szerve – a bugyiját azonban mindenképp le kell vennie, mert az viszont látszana, hogy van rajta valami. Még a felvétel közben is azzal nyugtatták, hogy nem látnak semmit a monitoron keresztül, Stone csak a visszanézéskor szembesült vele, hogy valójában minden látszott belőle.

Első dühében felpofozta a rendezőt, Paul Verhoevent, majd ügyvédhez fordult, de rá kellett jönnie, hogy színésznőként nem sokat érne a szava az elismert alkotókkal és a mögöttük álló stúdióval szemben. Végül elfogadta, hogy a jelenet benne lesz a filmben, azt is elismerte, hogy a karakteréhez mindenképp illett, legalább nem volt öncélú.