Sharon Stone új önéletrajzi könyvében arról is írt, hogy miként készült annak idején az Elemi ösztön leghíresebb jelenete, amikor bugyi nélkül tette szét a lábát a rendőrségi kihallgatás során.

Sharon Stone új önéletrajzi könyvéből, a The Beauty of Living Twice-ból a Vanity Fair közölt részleteket, itt derült ki az is, hogy az Elemi ösztön leghíresebb képsora csak úgy készülhetett el, hogy a színésznőt átverték az alkotók.

Sharon Stone a híres jelenetbenForrás: Collection ChristopheL via AFP/© Carolco Pictures / Canal +/Carolco Pictures / Canal +

A filmtörténet valószínűleg legtöbbet kikockázott jelenetére még az is emlékezhet, aki nem látta a teljes filmet: Stone karaktere egy rendőrségi kihallgatás során miniruhában jelent meg, alá pedig nem húzott bugyit, így vetette át egyik lábát a másikon.

A színésznőnek azt mondták, a filmben nem fog látszani a nemi szerve – a bugyiját azonban mindenképp le kell vennie, mert az viszont látszana, hogy van rajta valami. Még a felvétel közben is azzal nyugtatták, hogy nem látnak semmit a monitoron keresztül, Stone csak a visszanézéskor szembesült vele, hogy valójában minden látszott belőle.

Első dühében felpofozta a rendezőt, Paul Verhoevent, majd ügyvédhez fordult, de rá kellett jönnie, hogy színésznőként nem sokat érne a szava az elismert alkotókkal és a mögöttük álló stúdióval szemben. Végül elfogadta, hogy a jelenet benne lesz a filmben, azt is elismerte, hogy a karakteréhez mindenképp illett, legalább nem volt öncélú.