A pánikbetegség a legfélelmetesebb pszichés zavarok egyike, ami sokak életét megkeseríti. A magyar sztárvilágban is vannak páran, akik mostanában vállalták a nyilvánosság előtt a problémájukat, hogy ezzel segíthessenek másoknak. Tóth Gabi a mosdóban sírt félelmében, mikor rátört a roham, Tóth Andi rosszul lett és elájult, de Majka és Balázs Andrea is hosszú ideje próbálják különböző módszerekkel és segítséggel legyőzni a betegséget. Sikeres emberek, akiknek ilyen jellegű gondjaik voltak.

Tóth Andi

Az énekesnő a napokban a LifeTV-n tett vallomást, ott mesélt részletesen arról, hogy milyen komoly tünetekkel jelentkezett nála évekkel ezelőtt a pánikroham. Miután 15 évesen egyedül Magyarországra érkezett, és megnyert egy tévés tehetségkutatót, belecsöppent egy olyan világba, melynek nem tudta felvenni a ritmusát, és a bántásokkal sem tudott mit kezdeni.

"Én is szenvedtem pánikrohamok miatt. Nekem egyébként, azt hitték, hogy epilepsziás rohamaim vannak. Elájultam, felakadt a szemem, hiperventilláltam, habzott a szám. (...) Kivizsgáltak, két hétig csövek álltak ki belőlem meg minden, és azt mondták, pánikroham, meg egy enyhe kattanás a fejemben, de hát az kinek nincs" - mondta.

"Először is mindenki nyugtatóval akart tömni. Javasolták a sok kedélyjavítót, meg minden csodát, de szerettem volna önmagam maradni. Két évig jártam pszichológushoz, aki elég sok mindenre nyitotta fel a szemem, olyan mély sebekre, amikre eddig nem gondoltam, elástam mélyre. Utána könnyebb volt, de párkapcsolatban ugyanúgy megjelent az életemben a pánik. Javasolt már mindenki mindent, de aminek tényleg sikerült lenyugtatnia, az a sport" - árulta el korábban.

Pintér Ada

Hosszú ideig küzdött pánikbetegséggel Ada, aki eleinte azt hitte, hogy valamilyen komoly betegsége van, de idővel belátta, rohamait mentális gond okozza. Nem kaptam levegőt, olyan volt, mintha egy csomó lett volna a torkomban. Ájulás közeli állapotban voltam, erős szívdobogást éreztem, és sírórohamok is rám törtek, ráadásul elég sűrűn" - mondta.

"Jellemzően csak akkor volt baj, ha egyedül voltam. Például, ha hosszabb útra indultam autóval, valakinek végig beszélnie kellett velem telefonon. Hamar beláttam, hogy ez így nem jó. Stresszes időszak volt mögöttem, szinte egyszerre halt meg a dédpapám, majd a nagyszüleim" - idézte fel a nehéz időszakot.

Majka

A rapper-műsorvezető tavaly beszélt először arról, hogy már hét éve küzd pánikbetegségével. Elárulta, olykor olyan súlyos tüneteket produkált, hogy kénytelen volt szakember segítségét kérni.

"Akikkel beszélek és átélték ezt, egészen máshogy fogalmazzák meg a pánikrohamot, mint amit én érzek. Egyébként, aki ebben járatos, az orvosok azt mondják, hogy a pánikrohamnak rengeteg formája van. Olyan is, mint az enyém. Én kimerültem, az egy idegi kimerültség volt. Egyszerűen már nem bírtam. Sokat melóztam, sokszor mindenkire sokat odafigyeltem, sokféleképpen próbáltam megfelelni" - mondta.

Lapozzon, nézze meg a többieket is!