Meghalt Jessica Walter amerikai színésznő, aki több mint 160 filmben és sorozatban szerepelt a pályája során, Emmy-díjat is nyert.

80 évesen meghalt Jessica Walter, aki összesen 161 produkcióban közreműködött 1960-tól kezdve. 

Az ítélet: család-ban ő volt Lucille Bluth, több mint 80 epizódban, az öt évad mindegyik részében szerepelt. Alakításáért Emmy-díjra is jelölték 2005-ben, de a díjat már 1975-ben megkapta az Amy Prentiss címszerepéért.

Jessica Walter 2018-banForrás: AFP/Lisa O'connor

Emmyre jelölték a San Francisco utcáin, illetve a Trapper John, M.D. miatt is, de két Golden Globe-jelölést is begyűjtött a pályája során: 1967-ben a legígéretesebb újoncok közé válogatták be, 1972-ben pedig Clint Eastwood filmje, a Játszd le nekem a Mistyt! női főszereplőjeként volt esélye a díjra.

Clint Eastwood 1971-es filmjében, a Játszd le nekem a Mistyt!-benForrás: Photo12 via AFP/Archives du 7e Art/Universal Pictures/Universal Pictures

Játszott A nagy verseny című filmben is, sorozatok közül pedig olyanokban láthattuk rövidebb-hosszabb ideig, mint például a Columbo, a Szerelemhajó, a Magnum, a Gyilkos sorok, az Esküdt ellenségek, a Jack és Jill, a 90210, az Agymenők, az NCIS vagy utoljára az Anyaság túlsúlyban.

Szinkronmunkákat is szívesen vállalt, az Archer-ben például ő kölcsönözte a hangját a címszereplő anyjának, Mallorynek.