Most épp színdarabot ír George R. R. Martin.

George R. R. Martin minden mást csinált mostanában, japán videojátékkal foglalkozott, elbukott sorozatterveket írogatott, csak épp a The Winds of Winter nem halad. A Buzzfeed híre szerint a mester most újabb munkát vállalt, Westeroson játszódó színdarabot ír, azaz újabb hónapokat csúszik majd a regénye, amit túlzás nélkül tízmilliók várnak világszerte.

HBO

A színdarabot bemutatják a Broadway színházaiban, a West Enden és ausztrál színházakban is. A színészek neve még nem ismert, de a karakterek között ott lesz Ned Stark, Jaime Lannister, Lyanna Stark, Lord Robert Baratheon, Rhaegar Targaryen, Oberyn Martell és Ser Barristan Selmy.

De miért ideges sok olvasó?

Sokan nem tudják, de a Trónok harca nem a regényciklus  címe, csak az első köteté. Az 1996-ban jelent meg, A Tűz és Jég Dala részeként, majd 1998-ban és 2000-ben is követte egy jó ezeroldalas folytatás, tehát szép tempóban, kétévente írt Martin bő ezer oldalt. Eztán lassult a mester, a Varjak lakomája csak 2005-ben jött, majd 2011-ben érkezett a Sárkányok tánca. Azóta az HBO-s sorozat bombasiker lett, az író bőven dollármilliomos, sikeres ember, a korábbi könyveket újra és újra ki kellett adni.

HBO

Viszont a rajongók, akik nem csak néznek, hanem olvasnak is, roppant idegesek, mert tíz év (!) nem volt neki elég, hogy befejezze a Winds of Wintert.