Újabb idegesítő hír érkezett a Trónok harca rajongóinak

Trónok harca
Vágólapra másolva!
Most épp színdarabot ír George R. R. Martin.
Vágólapra másolva!

George R. R. Martin minden mást csinált mostanában, japán videojátékkal foglalkozott, elbukott sorozatterveket írogatott, csak épp a The Winds of Winter nem halad. A Buzzfeed híre szerint a mester most újabb munkát vállalt, Westeroson játszódó színdarabot ír, azaz újabb hónapokat csúszik majd a regénye, amit túlzás nélkül tízmilliók várnak világszerte.

HBO

A színdarabot bemutatják a Broadway színházaiban, a West Enden és ausztrál színházakban is. A színészek neve még nem ismert, de a karakterek között ott lesz Ned Stark, Jaime Lannister, Lyanna Stark, Lord Robert Baratheon, Rhaegar Targaryen, Oberyn Martell és Ser Barristan Selmy.

De miért ideges sok olvasó?

Sokan nem tudják, de a Trónok harca nem a regényciklus címe, csak az első köteté. Az 1996-ban jelent meg, A Tűz és Jég Dala részeként, majd 1998-ban és 2000-ben is követte egy jó ezeroldalas folytatás, tehát szép tempóban, kétévente írt Martin bő ezer oldalt. Eztán lassult a mester, a Varjak lakomája csak 2005-ben jött, majd 2011-ben érkezett a Sárkányok tánca. Azóta az HBO-s sorozat bombasiker lett, az író bőven dollármilliomos, sikeres ember, a korábbi könyveket újra és újra ki kellett adni.

HBO

Viszont a rajongók, akik nem csak néznek, hanem olvasnak is, roppant idegesek, mert tíz év (!) nem volt neki elég, hogy befejezze a Winds of Wintert.