Fonogram-díjat kaphat a Budapest Bár, Wolf Kati, az Omega, a Tankcsapda

Omega
Vágólapra másolva!
A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) közel három évtizede minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket. 2021 sem lehet kivétel, ráadásul Fonogram - Magyar Zenei Díj néven idén 18. alkalommal hirdetnek majd győzteseket.
Vágólapra másolva!

A zenei szakemberekből, újságírókból és zenészekből álló, összesen 25 tagú szakmai zsűri az elsőkörös szavazás során a beérkezett rekordot jelentő, 826 nevezés közül választotta ki 18 kategória 5-5 jelöltjét. Közülük kerülnek ki a második forduló voksainak összesítését követően a nyertesek.

18 különböző zenei mezőnyben alakult ki a jelöltek mezőnye

a mainstream pop-rocktól az alternatív/indie-rock, hard rock/metal, rap/hip-hop műfajokon át egészen az olyan speciális kategóriákig, mint a gyerekzene, a nép- és világzene, a szórakoztató stílusok, vagy épp a jazz.

Interaktív műsorfolyamra lehet számítani április 24-én, szombaton egész nap, amelynek során az egyes zenei kategóriák nyerteseire online videók formájában derül fény. Az eseményeket a www.fonogram.hu oldalon lehet követni.

Omega Facebook

Sok a zenei stílus, így természetesen a jelöltek listája is igen vegyes, díjban reménykedhet a Besh o droM, Palya Bea, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Budapest Bár, Wolf Kati, Jolly, Márió, a Dupla Kávé, Krúbi, a Tankcsapda, az Omega, a Kaukázus, az Anna and the Barbies, de még Metzker Viki is. A jelöltek teljes listája itt olvasható.