A TV2 műsorvezetője elárulta, miért döntött egyértelműen a vakcina mellett.

"Nem szeretném elrontani az ünnepi hétvége hangulatát, de ez (is) most úgy is más, mint a korábbiak...
Alapvetően gyógyszerellenes vagyok, amitől csak lehet, távol tartottam magam, kivéve persze a kötelező oltásokat, amikről az égvilágon semmit nem tudtunk, nem kérdeztünk, csak kaptuk. Tudom, ahhoz, hogy valaki így vélekedhessen, kell egy jó genetika, és persze egy adag szerencse. Nekem eddig volt, és remélem, így marad a hátralévőre. Persze tettem is érte az életmódommal, amiben nagyon fontos szerepe van a sportnak és az étkezésnek. Elkerültek a betegségek, a komolyabb sérülések, nem voltam kórházban, és bevallom, azt sem tudom, hogy ki a háziorvosom" - kezdte a bejegyzést Istenes László.

Aztán jött ez a rohadék mocsok vírus, ami térdre kényszerítette a világot, és rengeteg ember szemléletén, világlátásán változtatott az elmúlt egy évben. Az enyémen is.

Megváltoztatta például a vakcinához való viszonyomat. Eljött az a pont, amikor be kellett látnom, hogy nincs más megoldás, csak az oltás, mert ez most valami nagyon más. Ez valami olyan, amilyennel az emberiség nem sokszor találkozott. Felismertem, elfogadtam, regisztráltam, és már túl is vagyok az elsőn. Tudom, hogy sokan gondolkodnak így, ahogy korábban én is, ezért írom le a gondolataimat.
Az elmúlt hónapokban nagyon közelről, nagyon súlyosan és nagyon érzékenyen érintett a járvány" - írta.

Barátaim, közeli és távoli ismerőseim estek ágynak, voltak lélegeztetőgépen és haltak meg. Olyanok, akik egészséges sportemberként élték az egész életüket, akik életvidám természetükkel energiát adtak másoknak, gyerekeket neveltek, és élvezték az életet. Közülük most néhányukra már csak emlékezhetünk, mert 1-2 hét alatt elmentek. Hihetetlen! Azt hittem, hogy ilyen csak filmekben van. Akik maradtak, azok könnyes szemmel mesélnek arról, amit átéltek. Megrázó élmény, amikor életerős, 40 éves, sportos fiatalemberek elcsukló hangon mesélik, hogy mit éltek át. Nektek, akik követtek, azt kívánom, hogy soha ne kelljen ilyen történeteket hallanotok, vagy ne adj' isten, átélnetek! Vigyázzatok magatokra, és döntsetek belátásotok szerint jól!" - üzente a műsorvezető az oltás után.