A magyar költészet napját ünnepli a Moziverzum és a Mozi+

Kautzky Armand
Kautzky Armand Jászai Mari-díjas magyar színművész, szinkronszínész. Jelenleg a Madách Színház és a Körúti Színház tagja. A Retro Rádió, a Juventus Rádió és a Helikon Rádió, tévécsatornaként az HBO hangja.
Vágólapra másolva!
Filmekhez párosított versekkel ünnepli a magyar költészet napját a TV2 Csoport két filmcsatornája, a Moziverzum és a Mozi+. Ehhez kapcsolódóan a filmekről szóló előzetesekben a csatornahangok, Kautzky Armand (Moziverzum) és Galambos Péter (Mozi+) tolmácsolásában hallhatók a verssorok.
Vágólapra másolva!

Ilyen párosokat alkot például a Moziverzumon, a prémium filmcsatornán az április 13-án 21:00-tól látható Harag című film és Tóth Árpád: Vitézek, mi lehet című verse. Az április 15-én este képernyőre kerülő Ragadozók, melyhez a promóban Babits Mihály: A költő szól című alkotását párosították. De ilyen kettős a Johnny English és Johnny English újratöltve is április 17-től szombat esténként Petőfi Sándor: János vitézének egyik részletével, és az április 18-án 21:00-tól érkező Halálsoron című Oscar-díjas film is, melyet Pilinszky János: Késő kegyelem című verssorai kísérnek a promóban.

A Mozi+ -on április 12-től hétfő esténként 19 órai kezdettel érkezik a Rambo 1-2-3, melynek előzetesében József Attila: A legutolsó harcos című versének egy részletét hallhatjuk. Április 14-én 21 órától A főparancsnok című filmet hozza el a Mozi+, a promóban Petőfi Sándor: Nem sírok én című versével párosítva. Majd másnap, április 15-én 21:00-tól jön John Wick is, melynek előzetesében József Attila: A bátrak című költeményét hallhatjuk Galambos Péter tolmácsolásában.