Nem volt jó ötlet felgyújtani a nádast márciusban. 

Mint írtuk, újra áll a bál a Gáspár családban, miután a több valóságshow-ban látott Gáspár Zsolt felgyújtotta a területén lévő nádast, mire a szomszédban lakó Gáspár Győzőék panaszkodni kezdtek a füst miatt.

Ázsia Expressz 2., Gáspár ZsoltForrás: TV2/sajtoszoba.tv

„Ez az eset jogilag a BTK 322/1 paragrafusa szerint közveszély okozása. Nem teheti meg senki, hogy felgyújt egy nádast, és rábízza a természetre, hogy merre mennek a lángok, ez nagyon veszélyes. Egyébként a saját nádasomat és erdőmet sem gyújthatom fel, a tulajdonjog nem terjed ki arra, hogy közveszélyt okozzak. Gáspár Zsolt tette bűncselekmény, ami 2-8 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható" – mondta a Bors megkeresésére dr. Gerencsér András ügyvéd. A lap információi szerint a tűzoltók kivonulási díját is Gáspár Zsoltnak kell majd kifizetnie.

A Blikk úgy tudja, az eljárást megindították. "Amennyiben a vizsgálat során a katasztrófavédelem szabályszegést észlel, hivatalból hatósági eljárást indít. Helyszíni szemlét tart, valamint az érintett feleket is meghallgatja. Az eljárás megindításától hatvan nap áll rendelkezésre az eljárás lefolytatásához, s amennyiben megállapítják, hogy szabálysértés történt, akkor figyelmeztetést vagy tűzvédelmi bírságot is kiszabhat az illetékes hatóság" – magyarázta a lapnak Molnár Adrienn tűzoltó hadnagy, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője.