A színész teljesen maga alatt van, még elbúcsúzni sem tudott az öccsétől.

Körtvélyessy testvére februárban került kórházba, miután többször szédült, majd kiderült, hogy demenciával küzd. Nem sokkal később megfertőződött a koronavírussal, a szervezete pedig feladta a küzdelmet. "Vasárnap, a feltámadás ünnepén jött a hír, hogy meghalt a kórházban. Szegény már nem volt jól, nem is igen volt magánál. Az orvosok azt mondták, van esélye legyőzni a vírust, de végül lett egy kétoldali tüdőgyulladása, és azt már nem bírta" - mesélte a színész a Blikknek.

Forrás: MTI/Ujvári Sándor

"Azt mondták, elaludt, ami a legszebb halál. Nagyon sajnálom, hogy ott hunyta le örökre a szemét, de tudom, hogy már egy jobb helyen van, ahol nincsenek fájdalmai. Juditkámmal vigyáznak ránk ott fentről. Nagyon fáj, hogy nem tudtam tőle elköszönni. (...)  Az az egy dolog vigasztal, hogy januárban a születésnapját még együtt ünnepeltük, és hogy párszor legalább láthattam az elmúlt hónapokban" - mondta Körtvélyessy, aki nagyon nehéz időszakon van túl. Két szerettének a temetését kellett intéznie, ami nagy lelki terhet jelent számára.

Most egy picit sok ez az egész. Nem tudom, hogyan lehet ennyi fájdalmat és veszteséget feldolgozni, nem tudom, hogyan lehetnék erős, amikor ilyen szörnyűségek történnek egymás után. A lányom és a kis unokám, Lilike adnak erőt, hogy ne törjek meg, hogy élni akarjak" - tette hozzá.