Gianni egy friss interjúban elárulta, hogy miért jött annak idején Magyarországra, azt is elmondta, hogy mit szeret a magyarokban.

Gianni Annoni a közelgő 50. születésnapja alkalmából a Blikknek adott interjút, elmondta, hogy jelenleg nagyon jól érzi magát a bőrében, hálás a családjáért és azért, hogy élnek a szülei.

Az is kiderült, hogy 24 évesen, egyetemi ösztöndíjjal miért éppen Magyarországot választotta: elsősorban a nők miatt. "Nagyon más volt akkor a világ. Nagyon érdekes volt mindenki számára egy volt szovjet blokkban lévő ország, és huszonhárom-négy évesen nekem a nő volt a fontos, és a magyar nők szépsége nagyon híres volt nálunk. Akkoriban Olaszországban minden egy magyar nőről szólt, mi akkor annyit tudtunk Magyarországról, hogy gulyás, Cicciolina és a Duna, na meg, persze, Attila, a hun, és ez érdekes volt. Emellett hatalmas szabadságot jelentett nekem itt élni, szülők nélkül" – mondta.

Gianni AnnoniForrás: Instagram/Gianni Annoni

A séf és műsorvezető azt is elárulta, hogy mi zavarja Magyarországon: nem érti, miért ilyen búskomorak itt az emberek. "Amikor idejöttem, akkor a fiatal generációban pezsgett valami forradalmi, valami szabadság. De most azt érzem, hogy nagyon be tudnak fordulni, nem látják a pozitívat, mintha nem örülnének az életnek. Nem arra figyelnek, ami van, hanem arra, ami nincs" – magyarázta.

És hogy mit szeret a magyarokban? "Azt, hogy ha egy magyar szeret, akkor nagyon komolyan szeret. A magyar ember nagyon mély érzésű, nagyon okos, és nagyon szeretem azt a történelmi tudást, ami bennük van. A magyar ember nagyon tud, ha akar" – válaszolta.