Több évtizede ki nem állhatja egymást Presser Gábor és Keresztes Tibor, azaz Cintula. Utóbbi most plágiummal vádolja az LGT-t. 

"Rendszeresen jártak ki külföldre, ahol Presser elment lemezboltokba, beszerzett, amit tudott. Persze, általában olyan dalokat használt, amelyek nem szerepeltek az akkor még itthon nem nagyon ismert külföldi bandák nagylemezein" – mondta a Blikknek Cintula. Ő vezette a hatvanas években a Fővárosi Művelődési Házban az első magyar Magnós Klubot, ahol sok, nehezen beszerezhető külföldi felvétel elhangzott.

Cintula, azaz Keresztes TiborForrás: Facebook/Cintula

Presser és Cintula között régóta fagyos a viszony. "Nagyon tudott fintorogni és hunyorogni, de leginkább beszólni. Mindenkihez volt egy fanyar gesztusa... majd' három évtizeddel később tudtunk meg, hogy a C. Kurucz jeligére besúgó volt. Így, utólag kicsit fáj, hogy sok évvel később, még egy tabáni LGT-koncertet is felkonferált a tévének" – írta le az első találkozását Cintulával a könyvében Presser, akinek már az első pillanatban nem volt szimpatikus a lemezlovas. A lemezlovas a vádat 2016-ben tagadta.

A Blikk szerint a Chicago együttes Dialogue című, 1972-es száma hasonlíthat a Szól a rádió című LGT-slágerhez. Mutatjuk alább mindkettőt.

A Blikk megkereste Presser Gábort, ő türelmet kért, későbbre ígért választ a témában.