Lopással vádolja Presser Gábort az egykori lemezlovas, Cintula

Cintula, azaz Keresztes Tibor
Vágólapra másolva!
Több évtizede ki nem állhatja egymást Presser Gábor és Keresztes Tibor, azaz Cintula. Utóbbi most plágiummal vádolja az LGT-t. 
Vágólapra másolva!

"Rendszeresen jártak ki külföldre, ahol Presser elment lemezboltokba, beszerzett, amit tudott. Persze, általában olyan dalokat használt, amelyek nem szerepeltek az akkor még itthon nem nagyon ismert külföldi bandák nagylemezein" – mondta a Blikknek Cintula. Ő vezette a hatvanas években a Fővárosi Művelődési Házban az első magyar Magnós Klubot, ahol sok, nehezen beszerezhető külföldi felvétel elhangzott.

Cintula, azaz Keresztes Tibor Forrás: Facebook/Cintula

Presser és Cintula között régóta fagyos a viszony. "Nagyon tudott fintorogni és hunyorogni, de leginkább beszólni. Mindenkihez volt egy fanyar gesztusa... majd' három évtizeddel később tudtunk meg, hogy a C. Kurucz jeligére besúgó volt. Így, utólag kicsit fáj, hogy sok évvel később, még egy tabáni LGT-koncertet is felkonferált a tévének" – írta le az első találkozását Cintulával a könyvében Presser, akinek már az első pillanatban nem volt szimpatikus a lemezlovas. A lemezlovas a vádat 2016-ben tagadta.

A Blikk szerint a Chicago együttes Dialogue című, 1972-es száma hasonlíthat a Szól a rádió című LGT-slágerhez. Mutatjuk alább mindkettőt.

A Blikk megkereste Presser Gábort, ő türelmet kért, későbbre ígért választ a témában.