Ezek a magyar sztárok nem titkolják, hogy szülés utáni depresszióban szenvedtek

radics gigi
tóth gabi
voksán virág
mádai vivien
Vágólapra másolva!
A szülés utáni depresszió milliókat érintő jelenség világszerte, mely testi és lelki tünetekkel is járhat. Bár sokan tabuként kezelik újdonsült szülők a problémájukat, egyre több magyar sztár is felvállalja, hogy nehezen szokott bele az új élethelyzetbe. Radics Gigi félt, túlságosan aggódott a kisbabájért, de aztán sok önbizalmat szerzett anyaként, Mádai Vivien és Tóth Gabi sokat sírtak, segítségre volt szükségük, de Voksán Virág és egy ismert férfi DJ is bevallotta, hogy nem volt könnyű az újszülöttel az első időszak.
Vágólapra másolva!

Radics Gigi

Ősszel született meg Radics Gigi első kislánya, Bella Szófia. Az énekesnő imádja a kislányát, alig bír betelni vele, de elárulta, hogy sok fiatal anyához hasonlóan ő is megszenvedett a szülés utáni depresszióval.

Nem éreztem túl erősen, de ez a kettős érzés, a szeretet és az aggódás lehetett az, ami zajlott bennem, de ezen már szerencsére túlvagyok" - vallotta be.

Tóth Gabi

Az énekesnő a szülés után három hónappal mesélt arról, hogy érezte magát a kisbabával az első időszakban. A kérdésre, hogy túlvan-e ezen a nehéz időszakon, akkor őszintén felelt: "A terhesség utáni depresszión, igen. Itt nincs olyan, hogy erős vagy gyenge nő.

De ilyenkor még tényleg mindenki ösztönszinten él, és ebben ez a legcsodálatosabb. Nem véletlenül adta a sors, hogy így viselkedjen ebben a helyzetben egy nő. Mert ilyenkor is érződik, milyen borzasztóan erősek vagyunk, és milyen jó a problémamegoldó képességünk. Hiszen bármilyen erős is vagy, a hormonok megtréfálnak, és tényleg jól kell tudni lavírozni."

Forrás: Tóth Gabi, Instagram

Elárulta, hogy Hannaróza születése után férje, Krausz Gábor és édesanyja nélkül nem tudta volna ilyen hamar átvészelni a hangulatingadozásokat. "Én valóban támaszkodtam is erre a segítségre, nem erőlködtem azon, hogy majd én mindent megoldok, mert szükségem volt rájuk ahhoz, hogy teljesértékű anya és feleség tudjak lenni" - emlékezett vissza.

Mádai Vivien

"Ez olyan téma, amit minden nő szégyell. Pedig szinte mindenki átesik rajta" - árulta el két évvel a kisfia születése után a Mokka műsorvezetője. Mádai Vivinél a szülés után a depresszió jelei azonnal megjelentek, miután férjével hazavitték a kórházból Zénót.

"Nem jöttünk ki jól. Nem tudtam, hogy érjek hozzád, mit mondjak neked, hogy tegyek veled jót. Te ezt érezted rajtam. Csak sírtál és sírtál, én pedig sírtam és sírtam. Miattad, de leginkább magam miatt. Kegyetlen, ugye? Okoltam mindent és mindenkit, de leginkább téged. Minek vagy itt? Minek kellett ez nekünk? Ki vagy Te? Mit akarsz tőlem? Nem vagyok erre felkészülve! Nem fog menni! Nem akarom, hogy itt legyél! Teher vagy és kolonc! Egy betolakodó, aki tönkretette az életemet! Nem szerettelek! A nagyi meglátta, hogy baj van. Tudta, hogy nem lesz ez így jó. És jött. Jönnie kellett" - írta akkoriban a blogjában, a kisfiának címezve.

Sosem tudtalak volna bántani, de biztos voltam abban, hogy Neked nem én vagyok a megfelelő személy. Nekem pedig nem Te" - írta őszintén, de arról is mesélt azóta többször, hogy miután átvészelte a nehéz időszakot, mennyire megszerette az anyaságot.

Lapozzon, nézze meg a többieket is!