Lékai-Kiss Ramóna és Till Attila közvetítik az Oscar-gálát

Tilla, Kiss Ramóna
Vágólapra másolva!
2021-ben is a Moziverzum hozza el a hazai rajongóknak a filmszakma egyik legrangosabb eseményét, az Oscar-gálát. Az élő közvetítés házigazdái ezúttal Lékai-Kiss Ramóna és Tilla lesznek, akik most vezetnek először együtt műsort. Április 25-én éjszaka, már 23:45-től érkeznek Tilláékhoz a stúdióvendégek, szakértők, akikkel a kulisszatitkokról, esélyekről beszélgetnek, majd kezdetét veszi a Red Carpet. A nemzetközi díjátadót magyar idő szerint április 26-án, hétfőn hajnalban 02:00-tól szurkolhatjuk végig. Az eseményt világszerte közvetítik a Los Angeles-i Dolby Színházból és a Union Stationből.
Vágólapra másolva!

Már csak egy kis idő, és lehull a lepel mely színészeknek és filmes alkotásoknak ítéli oda az Akadémia idén az Oscar-szobrokat. Itthon a Red Carpet-tal egyidőben indul az élő közvetítés a Moziverzumon, a TV2 Csoport prémium filmcsatornáján. A műsor ideje alatt Lékai-Kiss Ramóna és Tilla a stúdióvendégekkel beszélget majd.

Forrás: TV2 Sajtószoba

Jelen lesz többek között a Kossuth-díjjal és Nemzet Művésze-díjjal kitüntetett Rofusz Ferenc, aki 40 évvel ezelőtt nyerte el az első magyar Oscar-díjat, mint filmrendező.

Mesél a díjjal kapcsolatos emlékeiről, illetve megtudhatjuk tőle, hogy miként befolyásolja egy ilyen elismerés egy filmszakember karrierjét. A stúdióba várják Muhi András, Balázs Béla-díjas filmproducert, filmrendezőt, akinek a nevéhez fűződik sok más kiváló alkotás mellett a korábban Oscar-díjra jelölt Testről és Lélekről is. Vele a jelölt filmen túl, a magyar filmipar jelenéről beszélgetnek majd a műsorvezetők, illetve arról, hogy miként befolyásolta a hazai filmgyártást a COVID-helyzet az elmúlt időszakban.

Vendég lesz Zányi Tamás, Balázs Béla-díjas hangmérnök, az Oscar-díjas Saul fia című film hangmérnöke. Ő a film kapcsán mesél például arról, hogy egy ekkora produkcióban, hogyan zajlik a hangmérnök munkája és milyen kihívásokkal kell szembenéznie. Valamint beszélgetnek vele Tilláék az idén újdonságnak számító „Legjobb hang" kategória jelöltjeiről is. Ez a díj az eddigi évek „Legjobb hangkeverés" és „Legjobb hangvágás" kategóriáinak összevonásából született. Érkezik a stúdióba Tóth Barnabás rendező, forgatókönyv író, aki már két alkalommal is nagyon közel került az Oscar-díjhoz: Susotázs című alkotását 2019-ben, az Akik maradtak című művét pedig 2020-ban választotta be az Oscar-díjakról döntő bizottság a legjobb 10 filmből álló, úgynevezett szűkített listába. A műsorvezetők azt is megpróbálják megtudni tőle, hogy mi a titka egy Oscar-jelölt filmnek, szempont-e számára a továbbiakban, hogy a díj közelében tudhassa filmjeit, illetve az idei jelöltekről is beszélgetnek majd vele Ramónáék.

A stúdióban a ceremónia hazai szakértői Dudás Viktor és Szöllőskei Gábor lesznek. A gála magyar hangjaiként, a tavalyihoz hasonlóan Dudás Viktort és Wodala Márkot hallhatjuk.

Az izgalmas estére a Moziverzumon egész áprilisban tart a ráhangolódás.

Olyan filmek közül válogathatnak a mozirajongók, mint például a hat Oscart nyert, A Keresztapa II. című alkotás, amely április 17-én, szombaton 21 órától lesz látható. Vagy az azt követő pénteken, április 23-án 18:40-től a négy díjat is bezsebelő, Az elveszett frigyláda fosztogatói című film, amelyet még aznap, 21 órától a Django elszabadul követ. Másnap, szombat délután jön a hat aranyszoborral büszkélkedő Forest Gump, majd vasárnap szintén a délutáni műsorkínálatban, a nyolc Oscart nyert Gettómilliomos is képernyőre kerül. Közvetlenül a közvetítés előtt, a 2019-es díjátadó egyik nyertesét, a nagy sajtóvisszhangot kiváltó Bohém rapszódiát láthatják a nézők. A Bohém rapszódia öt jelölésből négy díjat söpört be, az egyetlen kategória, ahol nem tudott győzni, a legjobb film volt.

Jelölt filmekből sem lesz hiány a Moziverzumon, április 16-án pénteken 23:25-től érkezik például a négy kategóriában érintett, Egy becsületbeli ügy című mozi. A gála előtti napon, április 24-én szombaton, pedig a hét díjra jelölt, A Keresztapa III. című filmet láthatják a nézők.

Oscar-gála 2021 – kulisszatitkok, Red Carpet, és a díjkiosztó közvetítése élőben április 25-én, vasárnap éjjel 23:45-től Lékai-Kiss Ramónával és Till Attilával a Moziverzumon!

Másnap, április 26-án hétfőn 22:40-től pedig Oscar-gála 2021 összefoglaló a TV2-n!