Morrissey kiborult a Simpson család legutóbbi epizódja miatt, amelyben őt parodizálták.

A The Smiths egykori frontembere, Morrissey a menedzserén keresztül üzent a Facebookon, kikérte magának azt a módot, ahogy a Simpson család új részében, a Panic on the Streets of Springfield-ben ábrázolták. 

Bár az alkotók szerint a Benedict Cumberbatch által megszólaltatott figurát több zenész – Morrissey mellett Ian Curtis és Robert Smith – ihlette, már az epizód címe is a The Smiths nagy slágerére, a Panic-re utalt, ahogy a sorozatbeli zenekar neve (The Snuffs) sem a Joy Divisionre vagy a Cure-ra emlékeztetett.

Az epizódban Lisa képzeletbeli barátjaként mutattak be "egy depressziós brit zenészt a nyolcvanas évekből", akiről aztán kiderült, hogy egy túlsúlyos, rasszista alakká vált, aki korábbi vegán meggyőződése ellenére hamburgert fogyasztott a színpadon.

Morrissey a Simpson családbanForrás: Fox
Egy későbbi jelenetbenForrás: Fox

Morrissey válasza szerint a Simpson család ábrázolása "sértő és rasszista" volt, az énekes soha nem nézett ki úgy, hogy a hasát ne tudta volna az ingében tartani, ráadásul ma is meggyőződéses vegán, aki mindig profi teljesítményt nyújt a színpadon.

A közlemény szerint problémás az is, hogy Morrissey-t rasszistának nevezték, de nem hoztak fel semmi konkrétumot, így az alaptalan sértegetés maradt. Az énekes egyébként nem egy alkalommal kényszerült tagadni, hogy rasszista lenne, miután több botrányos kijelentést tett az utóbbi években.