Legközelebbi barátai sem tudnak semmit Törőcsik Mari temetéséről

Törőcsik Mari galéria
Budapest, 2005. január 13. Törőcsik Mari Roland Schimmelpfennig: Előtte-utána című darabjában, amelyet a Krétakör Színház és a Katona József Színház közös produkciójaként mutatnak be a Katona József Színházban Schilling Árpád rendezésében. A darabban a színészek a nézők között foglalnak helyet, akik a színpad előtt elhelyezett tükörből látják az előadást. MTI Fotó: Nándorfi Máté
Vágólapra másolva!
Nagy a titkolózás Törőcsik Mari temetése körül: sem Jordán Tamás, sem Bodrogi Gyula, sem a Nemzeti Színház nem tudott meg eddig semmit a családtól.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem lehet tudni, hol, mikor és hogyan búcsúztatják a múlt héten meghalt Törőcsik Marit, legalábbis volt férje, Bodrogi Gyula sem tud semmit, hiába hívta ezzel kapcsolatban a családot – derült ki a Blikknek adott nyilatkozatából.

A lap szerint a Nemzeti Színháznak, valamint a színésznő egyik legközelebbi barátjának, Jordán Tamásnak sincsenek információi a temetésről, ahogyan a velemi szomszédoknak sincs. "Szeretnénk tőle tisztességgel elbúcsúzni, utolsó útjára kísérni, reménykedünk benne, hogy lesz rá lehetőségünk, bár eddig még nem kaptunk tájékoztatást a temetésről. Én is, a falubeliek is nagyon szomorúak vagyunk, gyújtottunk érte gyertyát, de sokan ott lennénk, amikor végső búcsút vesznek Maritól" – mondta Velemben Vera néni, aki annak idején Törőcsik lányának, Teréznek volt a dadusa.

Törőcsik Mari Forrás: MTI/Nándorfi Máté

Törőcsik Marinak egyébként egészen konkrét elképzelései voltak arról, hogy miként búcsúztassák, Bérczes László beszélgetőkönyvében így vallott erről: "Xavér lejön nekem orgonálni, és egy pélyi elemista, negyedik-ötödikes kisdiák felolvas egy Pilinszky-verset. Terézre bízok mindent. A lányomban megbízom. Beszentelik a hamvaimat, aztán a Tiszába szórnak. Az az én folyóm. Ott már csak Teréz és a párja lesz a csónakban. Aztán, ahogy egy barátom, doktor Szongoth Mariann mondta, a Fekete-tengerben fogunk találkozni. Maár Gyula meg én. Őt a Sugovicába szórtuk Bajánál. Az volt az ő Tiszája."