Manapság már nem számít olyan nagy hírnek, ha egy sztárról meztelen fotók kerülnek ki az internetre, korábban azonban egy-egy szexvideón hónapokig csámcsogtak a rajongók, miközben a bulvároldalak rengeteg pénzt fizettek értük. Volt, akiről egy rosszakarója szivárogtatta ki, más önként, keresetkiegészítésként tette közzé; volt, akinek a karrierjében komoly törést okozott, másnak éppen ez hozta meg a hírnevet. Íme, pár szexvideó története a múltból, némelyiket meg is nézheti a szövegben a linkekre kattintva.

Kim Kardashian

Forrás: Instagram/kimkardashian

Gyakorlatilag 2002-es szexvideója indította el a karrierjét, amikor öt évvel később a felvétel másik szereplője, Ray J elkezdte forgalmazni Kim Kardashian, Superstar címmel. A férfi talán arra számított, hogy ő is ismertebb lesz tőle rapperként, ehelyett azonban az E! csatorna Kardashianre figyelt fel, és aranytojást tojó tyúkot csinált belőle. Már 2007-ben elindult a családi valóságshow, a Keeping Up with the Kardashians, amely több spin-off mellett végül húsz évadot ért meg, a jelenlegi lesz belőle az utolsó. A jelenségről itt írtunk bővebben.

Paris Hilton

Forrás: WireImage/2018 Jim Spellman/Jim Spellman

Hilton karrierjének is a szexvideója adott komoly lökést, 2003-ban ugyanis nem sokkal az után „szivárgott ki", hogy az örökösnővel elindult a The Simple Life című valóságshow. Itt a másik szereplő, Rick Salomon először a Hilton családot perelte hitelrontásért, majd rájött, hogy mekkora üzletet csinálhat, így 2004-ben már inkább a pornófilmekkel foglalkozó Red Light District Videóhoz vitte a filmet, hivatalosan ők adták ki 1 Night in Paris címmel. Hiltonnak állítólag 400 ezer dollárt ajánlottak a felvételért, de ő azt mondta, nem fogadta el a pénzt.

Rob Lowe

Forrás: AFP/Rich Polk

Lowe volt talán az első sztár, aki hasonló szexbotrányba keveredett annak idején: 1988-ban szivárgott ki róla egy felvétel, amelyen két lánnyal szexelt – amivel az volt a legnagyobb gond, hogy az egyikük csak 16 éves volt. A felvétel jelentősen megváltoztatta az akkor 24 éves színészről kialakult képet, egy időre a karrierjére is negatív hatással volt – hosszú távon azonban inkább segített neki. A színész (szavakban mindenesetre) átértékelte az életét, 1990-ben pedig leszámolt korábbi függőségével: tavaly már a józansága 30. évfordulóját ünnepelte

Pamela Anderson

Forrás: Instagram/Pamela Anderson

Amíg a valóban színész Rob Lowe videója még videokazettákon terjedt, addig Andersonét már az internetre tették fel, ebben a műfajban talán az övé volt az első ismertebb darab. A Tommy Lee-vel a nászútjukon rögzített felvételt 1995-ben lopták el az otthonukból, néhány évvel később pedig az Internet Entertainment Groupon keresztül vált nyilvánossá. A házaspár először perelt, de aztán megállapodtak a céggel, ők is kaptak részesedést a megtekintések után. Andersonnak egyébként Bret Michaelsszel is kikerült a netre egy korábban készült videója, abból először 1998-ban a Penthouse-ban jelent meg pár képkocka.

Lapozzon, a következő oldalon folytatjuk!