Pachmann Péter elárulta, melyik oltást kapta

Pachmann Péter, Interjú, TV2,  televíziós szerkesztő, műsorvezető, 2016. 06. 08.
2016. június 8-án készült interjú képei Pachmann Péterről a TV2 televíziós szerkesztő, műsorvezetőjéről.
Vágólapra másolva!
A koronavírus elleni oltás beadására buzdít Pachmann Péter. A TV2 műsorvezetője már megkapta az első adag vakcinát.
Vágólapra másolva!

Két fontos pont van az életemben, ami miatt megkerülhetetlen téma számomra a koronavírus elleni oltás. Egyrészt minden reggel, a Mokka műsorvezetőjeként beszélgetek országos hírű virológusokkal, orvosokkal, Merkely Béla professzor úrral, dr. Szlávik Jánossal és számos szaktekintéllyel a koronavírus kapcsán. (...) A másik fontos pont édesanyám, aki közel ötven éven keresztül dolgozott az egészségügyben, és nap mint nap hallottam tőle, hogy mennyire fontos a betegségek megelőzése vitaminokkal, gyógyszerekkel, esetleg oltással. Mindezek fényében maximálisan oltáspárti vagyok, és mindenkit csakis arra tudok biztatni, hogy éljenek a vakcina nyújtotta védelemmel, mert ez az egyetlen mód, hogy legyőzzük a koronavírust!" - mesélte.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A műsorvezető már megkapta az első AstraZeneca-vakcinát.

Ezt a vakcinát ráadásul két hete, pont abban az időszakban adták be nekem, amikor felröppentek olyan hírek, miszerint ez a típusú védőoltás nem biztonságos, vérrögösödést vagy halált okozhat. Az orvosom megnyugtatott, hogy ez nincs így, és valóban nem volt semmiféle panaszom az oltakozás után" - tette hozzá.

Pachmann Péter már nagyon várja, hogy legyűrjük a vírust, amit szerinte csakis összefogással, politikai hovatartozástól függetlenül lehet elérni. "Mi minden reggel arra próbáljuk biztatni a nézőket a Mokkába vendégül hívott szakemberek segítségével, hogy regisztráljanak és oltassák be magukat. Ez a vírus más, mint az eddigiek, ilyen helyzetben talán még sosem volt az emberiség. Ha széthúzunk, nem győzhetünk" - mondta a Metropolnak.