Minél előbb szeretne újra munkába állni és megerősödni Forgács Gábor színész, aki mostanra gyógyult fel a prosztatarák miatti ijesztő fogyásából. A Blikknek mesélte el, hogyan sikerült felépülnie, és mik a tervei a közeljövőben.

"Orvosi utasításra kellett felszednem néhány kilót, aminek én eleget is tettem. Talán túl is teljesítettem egy kicsit, most kilencvenhármat mutat a mérleg" - mondta Forgács Gábor a Blikk kérdésére, akinél tavaly tavasszal diagnosztizálták a daganatos betegséget, és amellyel közel egy éven át harcolt.

"A száznyolcvan centimhez száznégy kiló voltam, ezért elkezdtem fogyózni. Nagyon odafigyeltem az étkezésre, szépen mentek is le a kilók. Aztán feltűnt, hogy túl sokat fogyok, és kiderült, hogy túl hatékony diéta ez a rák. Amikor a leggyengébb voltam, hatvannégy kilót mértek a kórházban!  Hetvenegy-hetvenkettőnél tűnt úgy, hogy megmaradok, s hetvenkilencre sikerült felhíznom, amikor kiengedtek. Most szeretnék megállni, hogy a százat semmiképpen se lépjem át" - mesélte a színész. 

Nemrég a második oltását is megkapta, így nemsokára a koronavírus elleni védettség is kialakul a szervezetében. Azután szeretne minél előbb visszatérni a munkába.

"Egy idő után elfogy az embernek a félretett pénze, így jártam most én is, kimerítettem a tartalékaimat. Nem számítottunk a járványra, és arra sem, hogy rákos leszek, ami nem olcsó mulatság. A nyugdíjam nem sok, a gyógyszerek viszont egy vagyonba kerülnek. Ráadásul a páromat is műteni kellett mozgásszervi problémák miatt." 

Nagyon hiányoznak már az önálló estek és a magánrendezvények. Sokszor léptem fel születésnapon, esküvőn, s mindig jól sült el, úgyhogy lehet bátran hívni - emelte ki. Hozzátette, a karantén alatt otthoni stúdiót alakított ki. "Gyakorlatilag megháromszorozódtam. A hangalámondásnál én vagyok a színész, a rendező és még a hangtechnikus is, aki figyeli, hogy például ne ropogjon a hang. Ráadásul van hozzá egy egyszerűnek nem nevezhető program, amit meg kellett tanulnom használni, és ki kell rajta igazodnom. A szinkronizáláshoz a Zoom videótelefont vesszük igénybe, ott fontos, hogy legyen rendező, azt egyedül nem lehet elvégezni" - árulta el a színész.