Elrendelte a Győri Járásbíróság Fekete Dávid letartóztatását.

Bilincsben vitték a bíróságra az énekest, az épületnél dühös haragosai várták. Fekete Dávidot azzal gyanúsítják, hogy közel százmillió forint összegű kárt okozó csalást követett el. Az ügyészség szerdán kiadott közleményéből kiderült, hogy egy haldokló embernek adta el bedőlni látszó cégét, emellett megannyi személyt megkárosíthatott.

Forrás: Fekete Dávid/Instagram

A győri bíróság elrendelte Fekete Dávid letartóztatását az elsőfokú bíróság határozatáig, legfeljebb egy hónapig. A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította, ezért a kényszerintézkedést indokoltnak látja.

A határozat indoklása szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, ezért az eljárási cselekmény jelenlétének biztosítása érdekében indokolt az elzárás. A bíróság szerint ugyanakkor fennáll a bűnismétlés veszélye is, figyelemmel arra, hogy a gyanúsított a kihallgatását követően elkövetett újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmények miatt szintén gyanúsítottként hallgatták ki, így az sem zárható ki, hogy a jövőben újabb bűncselekmények elkövetését kísérli meg. A döntés nem végleges, fellebezhetnek ellene - mondta dr. Havasiné Kulcsár Petra a Győri Törvényszék sajtószóvivője a Blikknek.