Nehéz éve volt Pataky Attilának: átesett a koronavíruson, ami testileg-lelkileg olyannyira megviselte, hogy végrendeletet írt.

Miután Pataky Attila elkapta a koronavírust, úgy döntött, megírja a végrendeletét. Annak ellenére, hogy korábban egy ismerősétől megtudta, hány éves koráig fog élni. "Egy látó barátom mondta el, hogy nyolcvanéves koromig leszek itt a Földön. Azt azért hozzá kell tennem, hogy ezek képlékeny dolgok. Azt is tudom, hogy 75 és 80 között lesz még egy „kapu", ahol kiléphetek" – magyarázta a Borsnak az énekes, aki az elmúlt években többször is szembenézett a halállal.

Forrás: MTI/Zih Zsolt

Ma már pontos elképzelése van arról, hogyan szeretne búcsúzni: Pataky Attila egyedül akar meghalni. "Egy biztos, ha lejár az időm, akkor azt akarom, hogy méltósággal legyen vége. Nem szeretnék a családom terhére lenni. Nagyon szomorú, amikor valaki hosszas betegség és küzdelem után merül örök álomba, a szerettei pedig végignézik, végigasszisztálják a szenvedését.

Ezért legszívesebben úgy mennék el, ahogyan az idős ausztrál őslakosok teszik: magányosan és félrevonultan szeretném örökre lehunyni a szemem. Emellett azt is én döntöm el, hogy meddig maradok. Bízom benne, hogy mielőtt ez bekövetkezne, vár még rám jó néhány tartalmas és boldog év. Addig is szeretnék a jelenben, a mának élni. Nem akarom az időmet elherdálni azzal, hogy a múlton rágódom vagy a távoli jövőn merengek" - tette hozzá.