Ez volt eddigi életem legmerészebb húzása – mondta az Én vagyok itt! riportere, Tótfalusi Fanni, miután kiugrott egy repülőből, négyezer méter magasból. A látványos tandemugrást hivatásos katonák vezényelték, akik munkájuk rejtelmeibe is beavatták Fannit.

Profi ejtőernyőshöz „kötötte életét" Tótfalusi Fanni, hiszen Gál Szabolcs – akivel közösen hajtották végre a tandemugrást – már 13 éve űzi ezt a sokak számára ijesztő mesterséget. Szabolcs a Tandemteam-csapat tagja, amely hivatásos ejtőernyős kutató-mentő katonákból áll – olyan szakemberekből, akik alpintechnikai ismeretekkel rendelkeznek, és búvár-, valamint egészségügyi képzéseken is részt vesznek. Időjárástól és napszaktól függetlenül gyakorlatilag bármikor képesek ugrásokat végrehajtani.

„Három éve például minket riasztottak, amikor a jégzajlás során elszabadult egy komp a Tiszán, és ki kellett menteni a rajta ragadt embert" – idézte fel egyik esetüket Gál Szabolcs, aki a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatott csapatának tagja is.

Tótfalusi Fanni, az Én vagyok itt! riportere az ugrás után bevallotta: ez volt eddigi életének legmerészebb húzása. A hivatásos ejtőernyőssel a „hátán" 4200 méter magasból vetették ki magukat a repülőgépből, és több mint 50 másodperces szabadesés után nyitottak ernyőt. A látványos kaland IDE kattintva újranézhető!