A Virtuózok V4+ tavalyi győztese: Ez lesz az eddigi legnagyobb fellépésem

Rozsonits Ildikó
Vágólapra másolva!
A Virtuózok V4+ tavalyi nyertese, Rozsonits Ildikó volt a Duna Televízió Család-barát című műsorának vendége. A közmédia csatornáján futó komolyzenei tehetségkutató győztese jelenleg a nagy múltú Concertino Prága döntőjére készül. A zongorista a magazinműsorban mesélt az immár hetedik évaddal induló tehetségkutatóról és a nemzetközi versenyről.
Vágólapra másolva!

Rozsonits Ildikót, a mindössze 14 éves zongoristát a Virtuózok V4+ nyerteseként ismerhették meg a közmédia csatornájának nézői. A klasszikus zenei tehetségkutató rendkívüli lehetőségeket kínál az ifjú komolyzenészeknek, hogy megcsillogtathassák tudásukat nemcsak a szakmai zsűri és a televízió közönsége előtt, hanem a legáhítottabb színpadokon való fellépések alkalmával, a világ legelismertebb művészeinek társaságában.

Forrás: Zeneakadémia/Posztós János

A fiatal tehetség a Virtuózok V4+-ban való szereplése kapcsán személyes élményeit osztotta meg a Család-barát nézőivel.

„Ez volt az első alkalom, hogy televízióműsorban szerepeltem. A Virtuózok során teljesen felszabadult voltam a közegnek köszönhetően. Régóta szerettem volna jelentkezni, mivel ez Magyarország legnagyobb tehetségkutatója. Mindig az álmom volt, minden évben néztem a versenyt, és tavaly elérkezettnek láttam az időt" – tette hozzá a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Képzőjének növendéke. Az immár határon átnyúló, nemzetközivé vált verseny a hetedik évadához érkezett, amelyre május 31-ig lehet jelentkezni.

A műsort öt ország hét televíziós csatornáján sugározzák majd. Magyarországon ismét a Duna Televízió ad otthont a nagyszabású show-nak november 19. és december 17. között.

Eckhardt Gábor zongoraművész tanítványa a tavalyi győzelme óta számos fellépést és megmérettetést tudhat maga mögött. Állítása szerint „a versenyek során a tapasztalatszerzés a legfontosabb." Rövid időn belül megkezdi a felkészülést a nemzetközi Concertino Prága szeptember 18-i döntőjére.

Amikor leülök a hangszerhez már nem jöhet semmi kósza gondolat, csak a darab létezik. Csak én és a zongora" – árulta el.