Egy hete mindenórásnak számított Dér Heni, így a kismamát nem érte váratlanul, amikor csütörtök reggel elkezdődtek a fájásai. Azonnal autóba pattant párjával, hogy a kórházba siessenek, a reggeli forgalomban azonban csak araszolni tudtak, miközben Heninek már kétpercenként jöttek a fájásai - írja a Ripost.

Szerencséjükre Heni párja észrevett a szemközti sávban egy rendőrautót, letekerte az autó ablakát, és segítséget kért a rendőröktől. A kórházba végül a szirénázó rendőrautó felvezetésével, alig hét perc alatt meg is érkeztek. 

Dér HeniForrás: Dér Heni / Instagram

„Egy balesetről tartottunk visszafelé, amikor a Fiumei út és a Gázláng utca sarkánál arra lettünk figyelmesek, hogy egy férfi segítségért kiált, hogy a felesége perceken belül szülni fog, a fájások már egyre sűrűbben jönnek" – mesélte a Borsnak Pásztor József rendőrzászlós. 

Azonnal cselekedtünk. Engedélyt kértünk a felvezetésre, és kitettük a megkülönböztető jelzést. Hét perc alatt értünk be a kórházba a kismamával, akit nem is láttunk, amíg ki nem szállt az autóból. Akkor jöttünk rá, hogy Dér Henit kísértük el a klinikákra  – idézte fel a történteket a rendőr, aki szerint Heni párja nagyon jól kezelte a vészhelyzetet.

„Nehézségeket tud okozni egy ilyen felvezetés, nem szabad lemaradni a rendőrautó mögött, és gyorsan kell reagálni. Szerencsére gyorsan és biztonságosan meg tudtuk tenni ezt az utat".

Heni kisfia, Bendegúz egészségesen jött a világra, a baba és a mama is jól vannak.