A legjobbkor keresett meg a TV2, tudom, mi zajlik az exatlonosokban

Cservenák Alexandra
Vágólapra másolva!
Cservenák Alexandra a második évadban versenyzett, épp akkor esett ki, amikor két hónapra lezárták a szigetet. Kinn maradt, segített a stábnak, így a harmadik, most futó évadra már rendes munkatársként ment ki, a játékosok étkezésére figyel és edzéseket tart nekik.  
Vágólapra másolva!

Először játékosként kerültél ki Dominikára, hogy edző vagy a harmadik évadban. Mikor jött a megkeresés?
Tavaly öt hónapot töltöttem Dominikán, hármat játékban, majd pont azon a napon, amikor kiestem, lezárták a repülőtereket a járvány miatt, így még két hónapot kint töltöttem, majd visszaálltam dolgozni abba a terembe, ahol korábban voltam. Novemberben aztán bezárt az edzőterem a covid miatt, és szerencsémre a TV2 a tavalyi játékosokat kért fel, hogy a gyártás munkáját segítsük. A lehető legjobbkor jött a lehetőség, hiszen ősszel fogalmam sem volt, mikor nyitnak újra az edzőtermek.

nagyon jó a csapat, imádom a meleget, Dominikát is nagyon szeretem. Ez a helyzet egészen más, mint a tavalyi: pontosan tudom, mi zajlik le a játékosokban. Őket semmilyen külső inger nem éri, csak a versenyre koncentrálnak. Most egészen más oldalról láthatom azt, amit tavaly játékosként éltem meg.

Forrás: instagram.com/cservenakalexandra

Kérdezősködnek a külvilágról, amikor találkozol velük?
Mindenre kíváncsiak, tesznek fel kérdéseket, de semmilyen információ nem kerülhet be. Nem mondhatunk nekik semmit a világról, egy mosollyal elintézzük ezeket a próbálkozásokat. Egy célért vagyunk itt, hogy a játék tökéletesen működjön, a játékszabályokat pedig mindenki betartja.

Mit csináltál volna, ha nincs az exatlonos munka?
Ahogy bezártak a konditermek az időm nagy része felszabadult. Több végzettségem van az edzői képesítés mellett, de mire elkezdtem azon gondolkodni hogyan tovább, pont jött a TV2 és ez a lehetőség.

Forrás: instagram.com/cservenakalexandra

Volt, hogy megkértek a játékosok, hogy szerezz be nekik valami apróságot, bőrápolót, ilyesmi?
Eleinte voltak próbálkozások, de elfogadták, hogy kizárólag az áll a rendelkezésükre, amit a produkció biztosít nekik, nincs más kellék vagy tárgy.

Hányan vagytok trénerek? Csak a női játékosokkal foglalkozol?
Ketten vagyunk edzők Deres Ádámmal, váltásban tartjuk a csapatoknak az edzéseket,de velünk van a tavalyi játékból Flórián Sándor is, aki ugyanúgy a gyártásban segít.

Drukkolsz valakinek?
Nincs pártfogoltam, nincs kedvenc csapatom, nekem mindenki egyenlő.

Kicsit pszichológusok is vagytok mellettük?
Sokszor az is sokat számít, ha meghallgatjuk őket. A mi dolgunk azonban az, hogy eddzük őket és figyeljünk az egészséges étkezésükre, kontroll alatt tartsuk az esetleges súlyingadozást, hosszabb beszélgetésekre nincs jogosultságunk.

Forrás: instagram.com/cservenakalexandra

Utazgattál a Dominikai köztársaságban?
Az időnk nagy részét a pályán töltjük és az egyéb gyártási feladatokat látjuk el. Pár óra feltöltődés is jól jön,ezt igyekszünk a lehető legjobban kihasználni.

Igazából olyan emberekkel vagyok, akiket szeretek, azt teszem, amit szeretek egy csodálatos helyen, minden nap mozgalmas és változatos. Egy helyen vagyunk a stábbal elszállásolva, úgy élünk itt mint egy nagy család.

Öt hónap egy ilyen forgatás, másik kontinensen, a párod nem hiányol?
Nincs kapcsolatom, de tavaly sem volt, amikor kijöttem versenyzőként. Amikor hazaértem, a családdal és a barátaimmal töltöttem az összes szabadidőm. Ritka, hogy valaki komolyan felkeltse az érdeklődésemet. Nem a léc van magasan, egyszerűen így is teljes az életem.

Mikor utazol Magyarországra?
A hazaút akkor lesz biztos, ha már a repülőn ülünk. A tervek szerint együtt megyünk haza. Amíg itt vagyok, ide koncentrálok, majd utána visszahuppanok a régi életembe. Annyi változással, hogy Pesten szeretném folytatni.