Börtön és trónfosztás: Szépségkirálynők legnagyobb botrányai

Horizontal
In this photograph taken on April 4, 2021, winner of Mrs. Sri Lanka 2020 Caroline Jurie (2-L) removes the crown of 2021 winner Pushpika de Silva (C) as she is disqualified by the jurie over the accusation of being divorced, at a beauty pageant for married women in Colombo. (Photo by - / AFP)
Vágólapra másolva!
Legutóbb a férjes asszonyok számára rendezett Mrs. World cím birtokosát tartóztatták le, miután letépte riválisa fejéről a koronát, de más botrányok is adódtak már szépségversenyeken. Volt nem egy szépségkirálynő, akit több évre börtönbe zártak, de egy műsorvezető bakija is okozott kellemetlen pillanatokat: íme, pár botrány a szépségversenyek háza tájáról.
Vágólapra másolva!

Letépte riválisa fejéről a koronát

Forrás: AFP

Nemrég bővebben is írtunk arról, hogy mi történt a Mrs. World szépségverseny idei Srí Lanka-i fordulóján: a korábbi győztes, a Mrs. World cím jelenlegi birtokosa, Caroline Jurie még a színpadon megfosztotta a koronájától a frissen megválasztott Pushpika De Silvát. Jurie úgy értesült, hogy De Silva elvált, így nem felel meg a versenyszabályoknak – valójában azonban a nő csak külön élt a férjétől, jogtalanul tépték le a fejéről a koronát. Állítólag meg is sérült az erőszakos trónfosztás közben, Jurie-t és segédjét le is tartóztatták emiatt.

Két percig volt szépségkirálynő

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Ethan Miller

2015-ben a kolumbiai Ariadna Gutiérrez Arévalo nagyjából két percig volt a világ legszebb nője, a Miss Universe cím birtokosa, miután az egyébként igen tapasztalt amerikai műsorvezető, Steve Harvey rossz nevet olvasott fel a borítékból. Amint rájött a hibájára, mentegetőzve közölte, hogy van egy kis probléma: a valódi nyertes a Fülöp-szigeteki induló, Pia Alonzo Wurtzbach lett. Az esetről bővebben írtunk itt.

Segítették a verseny alatt, odalett a koronája

Forrás: Getty Images via AFP/2018 Getty Images/Roamin Maurice

Génesis Dávilát más okból fosztották meg a koronájától, miután 2017-ben megválasztották Miss Floridának. Pár nappal később kiderült, hogy megszegett egy fontos versenyszabályt: saját, profi fodrászt és sminkest fogadott, vagyis külső segítséget vett igénybe a verseny alatt, amit nem lett volna szabad. Dávila végig tagadta, hogy ilyet tett volna, 2018-ban pedig már ismét megválasztották Miss Floridának, sőt a Miss USA versenyen is bekerült a legjobb öt közé.

Meztelen képeket küldözgetett egy 15 éves fiúnak

Forrás: Getty Images via AFP/2015 Getty Images/Neilson Barnard

Nem konkrétan a szépségversenyen történt, de szépségkirálynő volt a főszereplője egy pedofil botránynak is. Tavaly júliusban két év börtönre ítélték a 2014-es Miss Kentuckyt, Ramsey Carpenter-Bearse-t, miután 29 évesen meztelen fotókat küldözgetett magáról egy 15 éves fiúnak, egy korábbi diákjának. „Miután én felnőtt vagyok, ő pedig csak egy tinédzser, az egész az én hibám, vállalok minden felelősséget a tetteimért" – mondta a bíróságon.

Kisebb bűncselekmény miatt is tartóztattak le szépségkirálynőt

Forrás: Getty Images via AFP/2019 Getty Images/Rachel Murray

Kisebb horderejű ügy miatt, de 2016-ban letartóztatták az 1994-es Miss USA-t, a KTLA televízió jelenlegi munkatársát, Lu Parkert is. A nő a Los Angeles-i repülőtéren került bajba: állítólag ellopta utastársa 200 dolláros fülhallgatóját. Egy akkor kiadott közlemény szerint annyi történt, hogy Parker magához vette az elhagyott fülhallgatót, hogy visszaszolgáltassa azt a tulajdonosának, de miután nem találta az illetőt, felszállt a gépére.

Lapozzon, a következő oldalon folytatjuk!