Tóth Vera: Százával kaptam a megjegyzéseket, hogy megint milyen kövér vagyok

Tóth Vera
Vágólapra másolva!
Újra sokan bántják külseje miatt Tóth Verát, nagyon nehezen viseli a megjegyzéseket.
Vágólapra másolva!

Az énekesnő arról írt friss bejegyzésében, hogy a body shaming, a test megszégyenítés napjaink egyik legfelkapottabb témája. "Évekig azon fáradoztam, azért dolgoztam terápiás körülmények között, vagy éppen magányosan, magamba merülve, hogy ne bántsam magam a testem miatt, hogy legyek magammal gyengéd és a különböző hamis érzeteket, kényszerképzeteket elhagyhassam végre.

Én lettem bizonyos emberek mumusa, a szemét, aki amióta lefogyott, nem lehet már ön-ideologizálás és önnyugtatás tárgya. Tegnap óta százával kaptam a megjegyzéseket, hogy megint milyen kövér vagyok, hogy hol a fogyás?

Ezt csak azért írom le, mert hiába a hosszú önismereti út, a sebek begyógyulása, szenzítívek vagyunk, félelmeink vannak, sok a kudarc élmény a testünkkel kapcsolatban, hiába fogytunk le olyan sokan. Egy ilyen megjegyzés visszaránthat egy olyan állapotba, amibe már nem szeretnénk kerülni.. Ennyire egyszerű egy embert megsebezni, ezért mondom, ha nem gondolsz bele ebbe, akkor légyszíves egy kicsit próbáld meg, mert sérüléseket okozol másnak, de tudom, hogy nem mindig ez a cél. Kis odafigyeléssel elkerülhető az, hogy egy lelkileg megnyomorított társadalmat neveljünk a kijelentéseinkkel. Ha pedig mégis ez tesz boldoggá, ajánlom, hogy te is tölts el magaddal egy kis időt, vajon miért szerez ez neked örömet? Szerintem nem én vagyok az oka a fájdalmadnak" - üzente.