Állítólag fantasztikusan néz ki az új Trónok harca-sorozat

Trónok harca
Vágólapra másolva!
A House of the Dragon csodálatos lesz, és ezt nem más mondja, mint a megrendelő HBO és HBO Max tartalomfelelős főnöke. Hogy áll a többi projekt, és mikor kerül a képernyőre az első előzménysorozat?
Vágólapra másolva!

Casey Bloys mesélt a Varietynek arról, hol tartanak most a tervezett spinoffok – őt ugyanis meglepte az, hogy sokan azt hiszik, hogy több előzménysorozat vagy testvérsorozat is forog egyszerre a westerosi fantáziavilágot felhasználva háttérként. Tisztázta, hogy a House of the Dragon jelenleg az egyetlen, amelyet valóban forgatnak, ez 300 évvel a látott kalandok előtt játszódik, így értelemszerűen nem lesz benne se Havas Jon, se Daenerys, se Tyrion.

Trónok harca Forrás:HBO

Elárulta, hogy a regényciklus írója, George R.R. Martin is benne van több projektben, legalább hatban, ezek közül egy animációs sorozat lenne, szintén Trónok harca-hangulatban. „Az emberek azt hiszik, hogy tíz Trónok harca-sorozatunk forog egyszerre, de valójában csak egy ilyen van, azt 2022-ben mutatjuk be. A többinél majd kiderül, hogy alakulnak a forgatókönyvek" – magyarázta.

Várhatóan jön egy hajós sorozat is

A Trónok harca olyan nagy siker volt világszerte, hogy logikusan az HBO tovább építi a brandet testvérsorozatokkal és előzményszériákkal. A Variety egy korábbi híre szerint szerint Amanda Segel lesz egy másik sorozat írója, ennek a címe 10,000 Ships és Nymeria hercegnője lesz a főszereplő, aki Dorne-ba utazik és Lord Mors Martell felesége lesz. Az HBO nem kommentálta az értesülést.

House of the Dragon HBO

A fantasy előzménysorozatai közül a House of the Dragon tehát biztosan elkészül, javában forog. Emma D'Arcy lesz benne Rhaenyra Targaryen hercegnő, Matt Smith - aki legutóbb II. Fülöpöt alakította a Crown-ban . pedig Daemon Targaryen herceg, Viserys király öccse. Steve Toussaint szerepe Lord Corlys Velaryon lesz, Olivia Cooke karakterének neve Alicent Hightower, Rhys Ifans pedig Otto Hightowert alakítja.

David Benioff és D.B. Weiss már nem kavarja a szálakat

A Trónok harca 2011 és 2019 között futott, a showrunnerek és executive producerek David Benioff és D.B. Weiss voltak. A két tévés szakember az HBO-s fantasy vége felé aláírt egy 200 millió dolláros szerződést a Netflixszel, az HBO Max egyik nagy riválisával, így sokan úgy gondolják, hogy ezért lett összecsapva a világszerte népszerű széria. Mert szó se róla, ezt történt: éveken át építették ezt a képzeletbeli univerzumot, éveken át masíroztak Dél felé a „mások", majd a végén pár rész alatt minden lezárult, mintha valakinek nagyon sietős lett volna a dolga.

Trónok harca Forrás:HBO

Rövidebb évadok jöttek, az utolsó részek miatt pedig több ezren petíciót írtak alá, követelve a teljes utolsó évad újraforgatását – ennek a realitása sajnos nulla, ugyanis a színészek már kitöltötték a szerződésüket, más produkcióban forgatnak, és az HBO sem akar visszatérni az anyasorozathoz, inkább azt támogatja, hogy készüljenek testvér- vagy előzménysorozatok.

És a regény... soha nem folytatódik?

Több mint tíz éve, 2011. április 27-én jelentette be R. R. Martin, hogy befejezte hétkötetesre tervezett fantasy ötödik könyvét, a Sárkányok táncát. 1016 oldal lett, július 12-én fogatták a kezükbe a rajongók. Az ebben leírt események egy része meg is jelent az HBO-s sorozat harmadik, negyedik és hatodik évadjában.

Trónok harca Forrás:HBO

A sorozat világsiker lett, a régi könyveket újranyomták sokszor, és több millió ember várja – tíz éve – hogy folytatódjon a történet, azonban Martin is népszerű lett, felkapott szerző, mindenféle más projektbe belekapott. A hatodik kötet tehát iszonyú lassan készül, de hol van még a hetedik, a mindent lezáró regény? Nagyon sok néző ugyanis utálta a tévésorozat nagy fináléját, őket viszont a mester azzal hitegeti, hogy rendesen megírva egészen más lesz a lezárás.

A cikk alatt sok érdekességet olvashat a tervezgetett produkciókról.