Esztergályos Cecília visszakapta a régi életét

Esztergályos Cecília
Budapest, 2017. október 18. Esztergályos Cecília Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban a 85 éves Kalmár Tibor Jászai Mari-díjas rendező, érdemes művész munkásságát idézték meg a meghívott vendégek. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Esztergályos Cecília hosszú kényszerpihenő után ismét munkába állt. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő jelenleg hat darabban játszik, ha pedig éppen nem a színházban van, akkor az otthonában készíti a kerámiákat vagy festményeket.
Vágólapra másolva!

"Óriási érzés volt, mikor először játszhattam újra közönség előtt. Tordai Terivel álltam a színpadra, a Zserbótangót játszottuk. A végén hatalmas vastaps fogadott minket, jó volt látni, hogy nézők is legalább annyira örültek ennek az előadásnak, mint mi. A mennyországban voltam, és minden egyes alkalommal ott vagyok, mikor színpadra állhatok!" - kezdte a Ripostnak Esztergályos Cecília, aki bár már mindkét oltását megkapta, továbbra is elővigyázatos. Igyekszik betartani minden szabályt, és nagyon örül annak, hogy mások is így tesznek.

A színpadon kívül mindenki számára kötelező a maszk, a távolságtartás, fertőtlenítés. Lassan 80 leszek, muszáj ezekre figyelni. A karantén alatt is így tettem, a férjemmel szinte bezárkóztunk, rengeteget kerámiáztam és portrékat festettem. Ilyen helyzetben csak olyat szabad csinálni, ami örömet szerez" - mesélte.

Forrás: MTI/Zih Zsolt

"A nyár nekem most nem fog a pihenésről szólni. Nem akarok pihenni, csináltam azt most eleget! Ki akarom élni magam, mindent, ami van bennem. Majd nyaralok a színpadon!" - tette hozzá.