Hibridek, démonok, idegenek: tíz új tévésorozat a nyárra

Nicole Kidman
Vágólapra másolva!
A nyár hagyományosan uborkaszezonnak számít a televíziózásban, de manapság már ilyenkor is indulnak izgalmas produkciók. Már látható például a Marvel-univerzumban játszódó Loki, de jön még az Egyik kopó, másik eb képernyős változata, valamint az Amerikai Horror Story spin-offja is, miközben Nicole Kidman jól megkínoz pár idegent, Julianne Moore a férje démonaival harcol, Steve Martin pedig Selena Gomezzel nyomoz. A júniusi, júliusi és augusztusi amerikai premierekből válogattunk, ajánlunk tíz ígéretes sorozatot a következő hónapokra.
Vágólapra másolva!

Sweeth Tooth (június 4., Netflix)

A nézőknél jelenleg 92 százalékon, a kritikusoknál pedig 98 százalékon áll a Rotten Tomatoes oldalán a fantasysorozat, amely Jeff Lemire képregényén alapul, Robert Downey Jr. az egyik executive producere. A széria egy posztapokaliptikus világban játszódik, ahol megjelennek a félig ember, félig állat hibridek, köztük a főszereplő, egy agancsos fiú – aki szeretne biztonságba jutni a rá vadászó emberek elől.

Lisey's Story (június 4., Apple TV+)

A nyolcrészes minisorozatot Stephen King magyarul is olvasható regényéből, a Lisey történetéből készítette J. J. Abrams, egy özvegyről szól, aki író férje halála után egyre jobban beleássa magát annak hagyatékába, majd szó szerint is megküzd a férfi démonaival. A főszerepet az Oscar-díjas Julianne Moore játssza, mellette többek között Clive Owen, Jennifer Jason Leigh és Michael Pitt is megjelenik.

Loki (június 9., Disney+)

A Marvel-rajongók számára nem unalmas 2021, a Disney+ ugyanis már tavaly decemberben bejelentette, hogy a következő években „nagyjából" tíz sorozattal bővíti a képregényes univerzumot. A WandaVízió, majd A Sólyom és a Tél katonája után elindult a Loki is, amely a Bosszúállók: Végjáték után játszódik, Tom Hiddleston megismétli benne a szerepét. A szériából egyelőre hat epizód készült, de már dolgoznak a második évadon.

The Republic of Sarah (június 14., CW)

A Sherlock és Watson alkotójának, Jeffrey Paul Kingnek az új sorozata, amely egy Greylock nevű kisvárosról, annak függetlenedéséről szól. A történet azzal indul, hogy egy bányászati cég szemet vet a városka alatti bőséges nyersanyagra, a kitermelés azonban a lakók kitelepítésével járna – a helyi középiskolában tanító Sarah (Stella Baker) ezt nem hagyja annyiban, azon dolgozik, hogy Greylock kiváljon az Egyesült Államokból.

The White Lotus (július 11., HBO)

Hat epizódból álló társadalmi szatíra, a középpontban egy csapat szállóvendéggel, akik egyhetes vakációjukat töltik egy exkluzív hawaii üdülőhelyen – az idillinek tűnő kép azonban hamar egyre sötétebbé válik körülöttük. A főszereplők Murray Bartlett, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Alexandra Daddario és Steve Zahn, a sorozatot a Megvilágosultam alkotója, Mike White jegyzi.

Lapozzon, a következő oldalon is ajánlunk még öt sorozatot!