Dolhai Attilát, Budapesti Operettszínház sztárját meg kellett műteni, mert egy polip keletkezett a hangszálain - írja a Blikk.

Dolhai Attila nem először küzd a torkát érintő problémával: 2018 szeptemberében egy vírusos gégegyulladás miatt nem szabadott megszólalnia. Akkor az orvos figyelmeztette, hogy egy ilyen gyulladás után akár polip is kialakulhat a hangszálakon.

Dolhai AttilaForrás: MTI/Vajda János

"Az a furcsa helyzet, hogy ez a kis polip olyan furcsán helyezkedik el, hogy a beszédhangon nem is feltétlenül hallatszik, és bizonyos könnyű énekelnivalók egy-két sorig jól mennek, de ha kicsi terhelést kap, akkor rögtön egy furcsa hangeffektként érkezik pluszba az énekhangra. Ez nem is egészséges hosszútávon. Ezzel mások együtt tudnak élni, nem egy olyan nagy dolog, de nyilván énekesként ez egy másik helyzet, hiszen a két hangszalag tömege nem azonos és nem tudnak szépen egyszerre mozogni, ahogyan nekik kell" – magyarázta a közösségi oldalán egy videóban Dolhai Attila még a beavatkozás előtt.

Az operáció szerencsére jól sikerült, de utána az énekesnek kímélnie kellett a műtött területet, ezért egy ideig teljes csendben kellett maradnia.

Több szakemberrel is beszéltünk, mindegyik azt mondja, két hét szilencium után nyugodtan el lehet kezdeni dolgozni, de azért óvatosságra intenek, ezért úgy döntöttünk, hogy az elkövetkező hat hétben, ami a teljes gyógyulási idő, nem fogok színpadra állni – írta a Blikknek az énekes-színész.