Forgács Gábor aktív és mozgalmas életébe igazi törést hozott, hogy a múlt évben áttétes rákos megbetegedést diagnosztizáltak nála. 

"Sok fellépésem lesz, ami eddig nagyon hiányzott. Egyelőre falunapokon, esküvőkön és születésnapokon vállalok fellépést. A színházi előadások, amelyekben szerepelek, több még szervezés alatt vannak. Így ezekkel még nem tervezek előre. Az egyik darabot valószínűleg nem is tudom továbbvinni, mert ott az előadás alatt folyamatosan színpadon lennék. Ezt még nem tudom vállalni, de minden mást szívesen elvállalok" - mesélte Forgács Gábor a Borsnak.

Forrás: Facebook/Gábor Forgács

A kisebb rendezvényekre való felkéréseknek kivétel nélkül eleget tesz. Emellett pedig folyamatosan, szinte minden hétköznap megállás nélkül folyamatosan szinkronizál.
A NYARALÁS EGYÁLTALÁN NEM SZEREPEL A TERVEIM KÖZÖTT. ANNAK ÖRÜLÖK, HOGY VÉGRE DOLGOZHATOK. ÁM NÉHÁNYSZOR A BALATONRA BIZTOSAN LE FOGOK MENNI, DE CSAK EGY-EGY NAPRA. REGGEL ELINDULOK, ÉS ESTÉRE MÁR JÖVÖK IS HAZA.

A 73 éves színész már nem szívesen eleveníti fel a betegségével kapcsolatos emlékeit. Inkább a jövőre koncentrál, és minden erejével azon van, hogy dolgozzon. A sok elfoglaltság segít abban, hogy a traumatikus élményeket feldolgozza, és visszataláljon régi önmagához. Bár kétségtelen, hogy a betegség nyomait nem lehet egyik pillanatról a másikra eltüntetni.

Az orvosok szerint öt évnek kell eltelnie, hogy a színészt valóban gyógyultnak nyilvánítsák. Ám addig is rendszeres kontrollvizsgálatokon kell átesnie, hogy pontosan nyomon kövessék egészségi állapotának alakulását.