Kaland, szerelem és ármány az 1870-es évekbeli Angliában. A Hozományvadászok című angol sorozat újvilági gazdag hölgyek küzdelmét mutatja be rangért, társadalmi megbecsülésért az óvilági arisztokrácia köreiben. A sorozatot az M5 csatorna tűzte műsorára, első epizódja június 19-én kerül adásba.

Hozományvadászok címmel hatrészes angol sorozatot tűz műsorára az M5 kulturális csatorna, az epizódok szombaton és vasárnap esténként kerülnek adásba. Az Edith Wharton regényéből készült filmes adaptáció az 1870-es években játszódik. Egy amerikai újgazdag családból származó testvérpár, Virginia és Annabel St. George, valamint két barátnőjük, Lizzie és Conchita angliai sorsát kíséri nyomon az arisztokrácia világában.

Forrás: MTVA

Az újgazdag St. George család lányait ugyanis, szüleik igyekezete ellenére, nem fogadja be az előkelő amerikai társaság. Amikor barátnőjük, Conchita egy angol arisztokrata, Lord Richard felesége lesz, a St. George lányok nevelőnőjének sugalmazására a család elhatározza, hogy a báli szezont Angliában töltik. Abban reménykednek, hogy ottani társadalmi sikereik szárnyán több eséllyel indulhatnak majd a hazai pályán.

A "hozományvadászok" elnevezés tehát egyaránt utal a rangra és hírnévre vágyó újgazdag amerikai hölgyekre, akik kalandot remélve Angliába utaznak és kivetik hálójukat a ranggal, hírnévvel rendelkező angol arisztokratákra. Őket pedig elvarázsolja az "újvilági" dámák üde frissessége, akik nagy családi vagyonnal rendelkeznek.

A Hozományvadászok első epizódja június 19-én, szombaton 19.50-től látható az M5-ön. A további részeket pedig hétvégente tűzi műsorára a csatorna ugyanebben az időpontban.