Hozományvadászokról szól a közmédia új sorozata

Hozományvadászok
Vágólapra másolva!
Kaland, szerelem és ármány az 1870-es évekbeli Angliában. A Hozományvadászok című angol sorozat újvilági gazdag hölgyek küzdelmét mutatja be rangért, társadalmi megbecsülésért az óvilági arisztokrácia köreiben. A sorozatot az M5 csatorna tűzte műsorára, első epizódja június 19-én kerül adásba.
Vágólapra másolva!

Hozományvadászok címmel hatrészes angol sorozatot tűz műsorára az M5 kulturális csatorna, az epizódok szombaton és vasárnap esténként kerülnek adásba. Az Edith Wharton regényéből készült filmes adaptáció az 1870-es években játszódik. Egy amerikai újgazdag családból származó testvérpár, Virginia és Annabel St. George, valamint két barátnőjük, Lizzie és Conchita angliai sorsát kíséri nyomon az arisztokrácia világában.

Forrás: MTVA

Az újgazdag St. George család lányait ugyanis, szüleik igyekezete ellenére, nem fogadja be az előkelő amerikai társaság. Amikor barátnőjük, Conchita egy angol arisztokrata, Lord Richard felesége lesz, a St. George lányok nevelőnőjének sugalmazására a család elhatározza, hogy a báli szezont Angliában töltik. Abban reménykednek, hogy ottani társadalmi sikereik szárnyán több eséllyel indulhatnak majd a hazai pályán.

A "hozományvadászok" elnevezés tehát egyaránt utal a rangra és hírnévre vágyó újgazdag amerikai hölgyekre, akik kalandot remélve Angliába utaznak és kivetik hálójukat a ranggal, hírnévvel rendelkező angol arisztokratákra. Őket pedig elvarázsolja az "újvilági" dámák üde frissessége, akik nagy családi vagyonnal rendelkeznek.

A Hozományvadászok első epizódja június 19-én, szombaton 19.50-től látható az M5-ön. A további részeket pedig hétvégente tűzi műsorára a csatorna ugyanebben az időpontban.