Imádták a nézők A szolgálólány meséje évadzáróját

A szolgálólány meséje
Vágólapra másolva!
9,4 ponton áll az utolsó rész az IMDb-n. Spoileres folytatás!
Vágólapra másolva!

Befejeződött a sorozat negyedik évadja, amelyre már jó ideje vártak a hívek, hiszen a pandémia ennek a sorozatnak is gyártási problémákat okozott: 2019 augusztusa óta nem volt új rész a képernyőn, 2020 teljesen kimaradt. A negyedik évad hullámzó volt, két roppant lassú epizóddal indult, de a tempóhoz már hozzászokhattak a rajongók. Később volt olyan rész, amely csak 6,3 pontot kapott a nézőktől, ami igen sovány, de az évadzáró 9,4-en áll, ami viszont ragyogó.

A szolgálólány meséje

De mi történt, hogy ennyire elégedettek a nézők? Semmi más, mint a kíméletlen, véres bosszú, ez volt a témája az epizódnak, mivel June, aki rettentő hosszú szenvedés, többszöri elfogás és lebukás után elnyerte szabadságát, megtorolhatta a múltban elszenvedett abúzusokat, a nemi erőszakot, a fogva tartást, a rendszeres megalázást.

A tévézők igazságérzetének nem felelt volna meg, ha Waterford parancsnokot bosszantó vádalku és gileádi belő titkok elfecsegése után elengedik, mert az azt jelentette volna, hogy újra szabadon mászkál a sorozat talán legnegatívabb figurája, aki nemigen mutatott emberséget soha. Pedig nagyon úgy tűnt, hogy a férfi megússza, de aztán jött egy csavar a végén, a nézők pedig nagyon szeretik, ha győz a jó, a gonosz, kegyetlen karakter pedig elhullik.

A sorozat itthon az HBO Gón megy. Mutatunk pár nézői reakciót: