Soltész Rezső 40 évvel ezelőtt vissza akart vonulni

Soltész Rezső beszél CSELEKVÉS énekes gesztikulál Közéleti személyiség foglalkozása művész SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY zeneszerző
Budapest, 2017. november 15. Soltész Rezső énekes, zeneszerző, szövegíró, lapkiadó a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban az egykori Corvina és Oxigén együttesek vezetőjének munkásságát idézték meg a meghívott vendégek. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Már éppen a visszavonulást fontolgatta Soltész Rezső, amikor a Szóljon hangosan az ének című sláger meghozta számára mindazt, amire vágyott. Ezt az énekes árulta el a közmédia NYÁR 21 című műsorában a 40 évvel ezelőtt született dal kapcsán.
Vágólapra másolva!

„Ez a dal megadta nekem a lehetőséget arra, hogy szóló énekes legyek. Akkoriban, 40 évvel ezelőtt sok problémával küzdöttem és már elkezdett foglalkoztatni a visszavonulás gondolata is" – emlékezett vissza Soltész Rezső, aki 36 éves volt, amikor a Szóljon hangosan az ének című dalát, 1981-ben a Táncdalfesztiválon hallhatta először a közönség. Az azóta slágerré vált szerzeményben az énekes életfilozófiája szólal meg: az „ameddig csak élek, énekelek én" szöveg ugyanis az életigenlésre, a pozitív életszemléletre utal - áll az MTVA közleményében.

Forrás: MTI/Zih Zsolt

Soltész Rezső egyébként nemrég egy izgalmas újdonsággal is előrukkolt, amelyről bővebben is mesélt a NYÁR 21 műsorvezetőinek, Somossy Barbarának és Forró Bencének. A beszélgetés IDE kattintva hallgatható újra!

A közmédia megújult nyári magazinműsora, a NYÁR 21 kibővített tartalommal Magyarország teljes turisztikai portfóliójából válogatva, az élmények legjavával várja a Duna Televízió nézőit hétfőtől szombatig 10.00-12.00 óra között, vasárnap pedig 6.50-től a heti adásokból láthatnak válogatást a nézők.