A színész meghalt, a karakterét is megölték az írók

jim davis, luke perry, cory monteith
Vágólapra másolva!
A hosszú éveken át folytatódó tévésorozatoknál előfordul, hogy az élet írja a forgatókönyvet: egy szereplő terhességét valahogy be kell építeni a történetbe, netán elrejteni, amíg lehet, egy színész halálát azonban nem lehet eltitkolni – valamit kezdeni kell a karakterével is. Az alkotók új színészt is kereshetnek a szerepre, de általában a sorozatban is elbúcsúztatják meghalt kollégájuk figuráját, több példát láttunk már erre különféle produkciókban.
Vágólapra másolva!

Jim Davis (Dallas)

Klasszikus történet Davisé, aki 1981-ben sorozata, a Dallas sikereinek csúcsán halt meg. Rákos volt, és a forgatás során egyre rosszabbul lett, a végén már sokszor csak ülve mutatták, a kemoterápia miatt elvesztett haját parókával kellett pótolni.

Forrás: CBS

Később már olyan beteg volt, hogy nem vállalta a munkát, az alkotók viszont már a halála előtt úgy döntöttek, hogy nem fognak helyette másik színészt keresni a szerepre, lezárják Jock történetét is. A karakter elutazott hát Dél-Amerikába, hogy új olajlelőhelyek után kutasson – végül eltűnt, majd a család nyomozása során kiderült, hogy meghalt egy helikopterbalesetben, de csak jó pár epizóddal azután, hogy Davis is meghalt.

Luke Perry (Riverdale)

Forrás: CW

A Beverly Hills 90210 egykori sztárja hirtelen halt meg 52 évesen: stroke-ot kapott, utána már csak pár napot feküdt kómában. A Riverdale forgatásával épp egy évad közepén jártak, így az alkotóknak gyorsan kellett reagálniuk, Perry karakterét, Fredet elküldték hát üzleti útra a szezon további részére
– vagyis ráértek kitalálni, hogy mi legyen vele. A negyedik szezon első részét már az ő emlékének szentelték, a történet szerint autóbalesetben halt meg a figurája, ezért nem tért vissza az üzleti útról.

Stanley Kamel (Monk, a flúgos nyomozó)

Forrás: USA Network

A Monk pszichológusát, dr. Krogert alakító színész 2008-ban, a sorozat hatodik és hetedik évada között halt meg szívrohamban, és a forgatókönyvírók nem is bajlódtak azzal, hogy másik halálnemet válasszanak neki, a történet szerint is így halt meg. A hetedik szezon első epizódját az ő emlékének ajánlották az alkotók, a sztori pedig új réteggel gazdagodott, hisz be lehetett mutatni, hogy a minden változást nehezen viselő Monk miként szokik hozzá új pszichológusához.

Miguel Ferrer (NCIS: Los Angeles)

Forrás: CBS

A Twin Peaksből is ismert Ferrer utolsó sorozata, az NCIS: Los Angeles forgatása közben halt meg torokrákban, előtte a történetben is elárulta egyik munkatársának, hogy haldoklik. Ehhez képest a figurája végül úgy került ki a szériából, hogy külföldre utazott elrendezni egy befejezetlen ügyet – a nézők csak később hallhatták róla, hogy meghalt, megbékélve önmagával.

Lapozzon, a következő oldalon folytatjuk!