Cory Monteith (Glee - Sztárok leszünk!)

Forrás: AFP/Frederic J. Brown

31 évesen halt meg nagy mennyiségű alkohol és heroin kombinációjától, sorozatbeli kolléganője, egyben akkori barátnője, Lea Michele évekig gyászolta. A Glee-ben az ötödik évad egyik epizódja teljes egészében a karakterének, Finn Hudsonnak a halálával foglalkozott, bár azt nem részletezték, hogy a fiú miként halt meg – a középiskolai kórustól azonban rengeteg dalt hallhattunk az emlékére.

Lee Thompson Young (Született detektívek)

Forrás: Getty Images via AFP/2005 Getty Images/Peter Kramer

Tragikus haláleset volt Youngé is, aki mindössze 29 évesen lett öngyilkos 2013-ban: Los Angeles-i házában találták meg, miután nem jelent meg a forgatáson, és érte küldtek a Született detektívek munkatársai. Az egyhetes gyászszünet után leforgatták az évadzárót, amelyben a színész figuráját nyaralni küldték, majd a következő szezon elején meghalt a történet szerint is – hiába szerették volna a stábból többen, ha inkább csak „ottfelejtődik" a vakáción.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

Phil Hartman (NewsRadio)

1995 és 1999 között ment az Egyesült Államokban a NewsRadio című szitkom, melynek egyik színésze, a hírolvasót alakító Phil Hartman csúnya halált halt 1998-ban: saját felesége lőtte le, ráadásul egy olyan pisztollyal, amelyet a férfitól kapott ajándékba. A karaktere ehhez képest jobban járt, szívroham vitte el.

Forrás: Warner Bros.

A komikus a halála idején a Simpson család-nak is dolgozott, ő kölcsönözte hangját a lecsúszott színésznek, Troy McClure-nak. A figura utoljára négy hónappal Hartman halála után jelent meg a sorozatban, az ominózus epizódot (Bart the Mother) az ő emlékének ajánlották az alkotók.

Máriáss József (Szomszédok)

Hogy magyar példát is említsünk, a hazai sorozatgyártás egyik legmeghatóbb pillanata volt Bőhm bácsi búcsúja a Szomszédokban, a szériába ugyanis beleírták az őt alakító Máriáss József betegségét. "Mindig titkolni akartam a betegségemet. Színészkedtem, szerepet játszottam. Lehet, hogy elfogytak a szerepek?" – kezdte utolsó monológját, amelyet konkrétan a halálos ágyán vettek fel: