Meghalt a színész, aki tökéletes hasonmása volt Humphrey Bogartnak

The Man with Bogart's Face double bogart Cinema Square Vertical CHAMPAGNE PORTRAIT CRIME
The Man with Bogart's Face Year: 1980 Director: Robert Day Robert Sacchi (Photo by Photo12.com - Collection Cinema / Photo12 via AFP)
Vágólapra másolva!
Meghalt Robert Sacchi amerikai színész, aki gyakorlatilag annak köszönhette a karrierjét, hogy úgy nézett ki, mint Humphrey Bogart.
Vágólapra másolva!

89 évesen, rövid betegség után meghalt Robert Sacchi színész, Humphrey Bogart hasonmása.

Sacchi pár kisebb szerep után a The Man with Bogart's Face (Az ember Bogart arcával) című filmmel vált ismertté 1980-ban: egy magánnyomozót játszott, aki bálványához, Humphrey Bogartéhoz hasonlóra műttette az arcát, és úgy oldott meg különféle ügyeket.

Robert Sacchi a The Man with Bogart's Face-ben Forrás: Photo12 via AFP

Mint a fenti fotón is látszik, Sacchi valóban nagyon hasonlított Bogartra, a film után számos produkcióban eljátszotta Bogartot vagy a hasonmását, így tűnt fel például a Fantasy Islandben, a Cybillben, a Sledge Hammer!-ben vagy épp Phil Collins egyik videoklipjében, az I Wish It Would Rain Downban.

Sacchi a Bogey's Back című egyszemélyes műsorban a színpadon is alakította Bogartot, egy, az ő stílusában előadott rapszáma pedig Németországban a slágerlistára is felkerült a nyolcvanas évek elején:

Színészként azért más munkákat is kapott néha, kisebb szerepekben megjelent A 110. utcában, a Katts és kutyájában, a Még drágább az életedben is.