Több kaszkadőr is komolyan megsérült A Gyűrűk Ura-sorozat forgatásán

The Lord of the Rings : The Two Towers Cinema USA New Zealand men MAN travellers HORIZONTAL
The Lord of the Rings The Two Towers Year : 2002 - USA Director: Peter Jackson Elijah Wood, Sean Astin, Based upon Tolkien's trilogy
Vágólapra másolva!
Legalább három kaszkadőr megsérült A Gyűrűk Ura-sorozat új-zélandi forgatásán, amely így egyáltalán nem biztonságos egy helyi lap, a New Zealand Herald szerint.
Vágólapra másolva!

A New Zealand Herald szerint több kaszkadőr is megsérült A Gyűrűk Ura-sorozat forgatásán, a szériát készítő Amazon szerint azonban az újság felfújta az ügyet, pontatlan információkat közölt.

A lap arról írt ugyanis, hogy a sérüléseket nem jelentették a helyi munkavédelmi szervezetnek, az Amazon szerint azonban nem is kellett volna jelenteni, hiszen annál kisebb sérülésekről volt szó, a New Zealand Herald által említett kaszkadőr, Dayna Grant például kórházba sem került.

A Gyűrűk Ura filmen Forrás: AFP/Photo 12

A Herald ezzel szemben úgy tudja, hogy Grantnél agyi aneurizma keletkezett, műteni is kell – miközben egy másik kaszkadőr, Elissa Cadwell 500 ezer új-zélandi dollárt, nagyjából 104 millió forintot kapott kártérítésként, olyan súlyos sérülést szenvedett.

A Varietynek nyilatkozott a produkció egyik munkatársa is, aki szerint alig 0,07 százalék volt eddig a kaszkadőrmutatványoknál a sérülési arány, ami egy ilyen nagy stábnál igen jó arány, ráadásul nem is volt szó komolyabb sérülésekről.