Tordai Teri: A színészet egy hosszútávfutó magányosságával egyenlő

Tordai Teri
Vágólapra másolva!
A legendás színésznő megkapta a Magyar Filmakadémia életműdíját. Ezt a lánya, a szintén színésznő Horváth Lili adta át neki. A díjátadás kapcsán a művésznő felelevenítette életének meghatározó pillanatait, és mesélt arról is, hogy neki két családja van.
Vágólapra másolva!

"Jobban örülök, mintha fiatalabban kaptam volna meg, mert ez nem egy produkcióért, egy alakításért szól, hanem azokért a szerepekért, amelyeket ez idő alatt eljátszhattam. Az az érdekes, hogy én a filmezéssel kezdtem a színművészetet. Húszéves voltam, amikor Keleti Márton rendezésében az Esős vasárnap című filmben szerepet kaptam. Később pedig rengeteg olyan rendezővel dolgoztam, akiknek a filmjeit bármikor le lehet vetíteni, mert még mindig aktuális. A közönség is mindig szerette ezeket a filmeket, és ez jó érzés. Nagyon örültem a díjnak" - mesélte a színésznő a Borsnak.

Fotó: Mudra László - Origo

"Gyönyörű, de nehéz pálya a miénk, bevallom, eleinte féltettem is ettől Lilit, de a sikerei a választását igazolták" - tette hozzá.

Arról is mesélt a lapnak, hogyan tartja fitten magát, és mivel tölti a napjait: "Egyszerűen örömet szerez a színészi pálya, mert azt csinálom, amit szeretek. Ügyelek arra is, hogy megőrizzem a szellemi frissességemet és a fizikai erőnlétemet. Már reggel hétkor kint vagyok a Komjádi uszodában, és leúszom az 1000 métert.

A kerítést borostyánnal futtattam be. Örökzöld növényeket ültettem. Nekem ilyen a lelkem, ami Egerben a családi otthonban hatott rám, az határoz meg" - árulta el.

"A nyáron 5-6 fellépésem lesz. Lilivel folytatjuk a Nőkből is megárt... című darabot. Különben itthon vagyok, olvasgatok, és feltöltődöm szellemileg és lelkileg. Arra törekszem, hogy átadjam azt a pozitív életszemléletet, hogy van előre, hogy keresd meg a jót, keresd meg a szépet" - mondta.