Megrázó vallomást tett Karda Bea: a pandémia alatt újra kemoterápiát kapott

bulvár, Karda Bea megküzdött a rákkal
Vágólapra másolva!
Újabb vizsgálaton járt az énekesnő, jó híreket kapott.
Vágólapra másolva!

Karda Beánál 14 évvel ezelőtt, 2007-ben diagnosztizáltak először rosszindulatú daganatot a melleiben. Az énekesnő akkor családja segítségével legyőzte a rákot és gondolni se mert arra, hogy 13 évvel később újra rossz híreket kap. Az énekesnő tisztán emlékszik arra a pillanatra, amikor 2020. január 31-én felfeküdt az orvosi asztalra, hogy a rutinellenőrzést elvégezzék rajta.

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

"Azt mondják, hogy a rák kialakulása nagyban függ a genetikától, de az emberek lelki állapotától is.

Emlékszem, amikor megkaptam a leleteket, csak édesanyámnak tudtam elmondani, de amikor odaálltam elé, nem éreztem, hogy elhagynám magam, erős voltam. Tudtam, hogy legyőzöm a rákot. Másodszorra viszont sokkal rosszabbul éltem meg" - mondta a Borsnak a 70 éves énekesnő, aki pár héttel ezelőtt kapta a kezébe az éves kontrollvizsgálat után a leleteit, ami nagy megnyugvására mind negatív lett.

Nyolc évvel később talált az orvosa egy újabb csomót. "Szerencsém volt, hogy mellettem állt a férjem, akivel meg tudtam osztani az érzéseimet. Ő folyton csak azzal biztatott, hogy túl leszünk rajta" - árulta el Karda Bea, aki a pandémia első napján kapta az első sugárkezelését. Most pedig úgy néz ki, hogy túl van a nehezén. "Ha ezt legyőztem, bármit. Most próbálok nem foglalkozni vele, mert az megmérgezi a mindennapjaimat. A legfontosabb, hogy eljárjak a szűrésekre, és mindenkinek csak ezt tudom ajánlani" - tette hozzá.