A Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia kihirdette az idei Emmy-díj jelöltjeit, akik közt van magyar alkotó is: Rév Marcellt az Eufória egyik epizódjáért jelölték - írja a magyar.film.hu.

A legrangosabb televíziós díj a Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia (Academy of Television Arts & Sciences) által kiosztott Emmy-díj, melynek július 13-án hirdették ki a 2021-es jelöltjeit.

Az idei jelöltek közé magyar alkotó is került: Rév Marcellt az HBO számára készített Eufória sorozat egyik epizódjáért (Trouble Don't Last Always) jelölték, a Kiemelkedő operatőri munka egykamerás sorozat (egyórás) kategóriában.

Az Eufória 2021-ben három Emmy-jelölést kapott: az operatőrin kívül a legjobb kortárs kosztümök, valamint a legjobb kortárs smink kategóriában, utóbbi kettőt a F**k Anyone Who's Not A Sea Blob című epizódért.

Rév MarcellFotó: Mudra László - Origo

A kategória további jelöltjei a Bridgerton, a Lovecraft Country, a Perry Mason, a Korona, a Mandalorian és Az Esernyő Akadémia egy-egy epizódja.

Az Eufória eddig 9 jelöléssel és három Emmy-díjjal büszkélkedhet: 2020-ban megkapta a legjobb kortárs smink, a legjobb eredeti zene és dalszöveg, valamint a legjobb női főszereplő, dráma sorozatban kategóriák szobrait.

Rév Marcellt legutóbb az Amerikai Filmakadémia hívta meg az Oscar-díjakról szavazni.

A 73. Emmy-díjátadót szeptember 19-én rendezik meg.