Óriási nyeremények, fura válaszok: 11 szórakoztató tény a Szerencsekerékről

Szerencsekerék
Vágólapra másolva!
Mint írtuk, hétfőn indul a TV2-n a Szerencsekerék új verziója, amelynek Kasza Tibi a műsorvezetője. Az első adásokban sztárok is felbukkannak, többek között Till Attila, Király Viktor és Pápai Joci is részt vesz a játékban.
Vágólapra másolva!

A 21. századi nézői igényekhez alkalmazkodva tér vissza a képernyőre július 19-től a legendás Szerencsekerék. Kasza Tibihez civil és ismert emberek is érkeznek majd, hogy szerencsét próbáljanak és megküzdjenek a feladványokkal. A betűket felfedő szerencselány az új évadban Sydney van den Bosch lesz majd. "Sok sztorizás, jó hangulat és nevetés várható, és a játékosokról is sokat tudhatnak majd meg a nézők " - mondta Kasza Tibi. 'A Szerencsekerék egy olyan műsor lesz, amely több generáció számára is érdekes lehet, és összehozza a családokat a képernyő előtt. Korábban nagyon szerettem, és a legjobb időzítés most visszahozni, az egész világon népszerű" - tette hozzá.

A műsor hetente öt adással jelentkezik hétköznap esténként 20.40-től a TV2 képernyőjén. A nézők a civileken túl olyan ismert emberekkel is találkozhatnak majd a játékosok között, mint Kiss Ramóna, vagy éppen Schobert Norbi. De most jöjjön tíz érdekesség a műsorról!

1. Egy tanítónő 120 millió forintot nyert

Laura Trammell élete nagy napja volt, amikor esélyt kapott a Szerencsekerékben, idén áprilisban.

Youtube

Az amerikai verzióban már nyert majdnem 24 ezer dollárt, mellé egy egzotikus utat a történelmi épületeiről és festői tengerpartjairól híres karib-tengeri Saint Thomas szigetre, de itt nem állt meg: ő volt az első játékos a műsor amerikai történetében, aki a bónuszkörben még egy házat is nyert mellé. Ennek értéke jelenleg 375 ezer dollár. Ehhez jön a pénznyeremény és a luxusutazás, azaz bőven 400 ezer dollár fölött kasszírozott.

Youtube

2. Az Omega tagjai is játszottak

Itthon utoljára 2012 októberében támadt fel a Szerencsekerék, már Szulák Andreával, elsőként az Omega tagjai pörgettek.

3. Milliárdokat vittek haza a játékosok

A Szerencsekeréknek az USA-ban pedig komoly múltja van, évtizedek óta fut, és 250 millió dollárt, 63 milliárd forintot vittek el a játékosok 2018-ig.

A legnagyobb nyereményt 2013-ban vitték el, 1 millió 30 ezer dollárt. Évente 10 ezernél több ember próbál játékba kerülni, de csak 600-nak sikerül. Vanna White 6500-nél is több ruhában pompázott az évek során, ő van a fenti képen.

4. Párizs egy ország, Velence egy város benne

Egyszer egy párocska sikerrel megoldotta a feladatot (gondolázás Velencében), majd ünnepelt, de ekkor a műsorvezető megkérdezte, melyik országban van Velence. „Párizsban" – közölte David, majd a meghökkenés láttán Franciaországra próbált javítani. A férfi izgatottan ellenőrizte, megvan-e még a 8850 dollárjuk, a műsorvezető pedig a röhögéstől szinte eldőlt.

A férfi nem menne át egy földrajzérettségin, de végül a pár több mint 60 ezer dollárt nyert.

5. Szorít a cipő vagy szeret a cápa?

A magyar Szerencsekerék-történet egyik gyöngyszeme az alábbi videó, amely 670 ezer megtekintésnél jár. A játékosnak mindan adott volt, hogy kitalálja azt, hogy "tudja, hol szorít a cipő", de helyette azt mondta be, hogy "tudja, hol szeret a cápa." A következő játékos, bizonyos Csilla, könyörtelenül lecsapta a magas labdát. Itt a videó:

Lapozzon, van még öt érdekesség!