Tizenkét ujj, négy mellbimbó, hátul egy farok: sztárok testi hibái

Gemma Arterton Harry Styles Megan Fox
Vágólapra másolva!
A sztárvilágban rengeteg a szép, jó fizikumú ember, köztük is vannak azonban olyanok, akik nem mindennapi testi hibákkal születtek, esetleg tizenkét ujjuk vagy hátul egy kis farkuk volt csecsemőkorukban. Meglepődne, ha Ashton Kutcher levenné ön előtt a zokniját, de bizonyára Megan Fox kezét vagy Lily Allen mellét, Harry Styles mellkasát is furcsállná, ha megnézné közelebbről.
Vágólapra másolva!

Több az ujj, mint kéne

Polidaktiliának, magyarul sokujjúságnak nevezik azt a fejlődési rendellenességet, amelynek során az újszülöttnek a normálisnál több ujja alakul ki: leggyakrabban a kisujja mellett nő még egy csökevény a kézfején.

Gemma Arterton Forrás: AFP

Ady Endre még a kiválasztottsága jeleként értelmezhette, hogy hat ujjal született, pedig már neki is eltávolították gyerekkorában – ahogy ma már szinte minden esetben. A mai sztárok közül Gemma Arterton brit színésznőnek vagy a több mint hatvan produkcióban szintén látott Taye Diggsnek volt csecsemőként mind a két kezén eggyel több ujja, míg Drew Carey műsorvezető tizenegy lábujjal született, a jobb lábfején volt annak idején egy plusz kinövés.

Taye Diggs Forrás: AFP/2017 Getty Images/Randy Shropshire
Drew Carey Forrás: Getty Images via AFP/2018 Getty Images/Frederick M. Brown

Nem anyajegy, plusz mellbimbó

Ahogyan ujjból, úgy mellbimbóból is nőhet több, valakinek három vagy akár négy is van – ami a Jóbarátokban, Chandler esetében még poénforrás volt, pedig amúgy alig lehet észrevenni, sokszor inkább csak egy anyajegynek tűnik.

Lily Allen a harmadik mellbimbóját keresi Forrás: Friday Night Project
Mark Wahlbergét könnyebb volt kiszúrni, már Marky Markként is annyit mutatkozott félmeztelenül Forrás: Twitter

Lily Allen nem szégyenlősködött, egy talkshow-ban meg is mutatta a harmadik mellbimbóját, de azzal legfeljebb a testvéreit tudta fenyegetni gyerekkorukban, egyáltalán nem tűnik komoly testi hibának. Hasonlóképp három mellbimbója van Mark Wahlbergnek is, a pálmát azonban Harry Styles viszi, akinek négy is jutott:

Forrás: Getty

Megnézte már Megan Fox kezét?

Megan Foxot már a Transformers idején szexszimbólumnak kiáltották ki, kézmodellnek azonban aligha mehetne el, hiszen D típusú brachidaktiliában szenved, amit az angolban csak clubbed thumbsnak vagy toe thumbsnak nevez a köznyelv. A lényeg, hogy a színésznő mindkét hüvelykujja rövidebb és vastagabb az átlagosnál, inkább hasonlítanak egy-egy nagylábujjra:

Forrás: Getty Images via AFP/2014 Getty Images/Kevin Winter

Lapozzon, a következő oldalon folytatjuk!