Bánfalvy Ágnes elárulta, miért mondott nemet élete egyik nagy lehetőségére

Bánfalvy Ágnes
Vágólapra másolva!
A Dankó Rádió Jó pihenést! című műsorának legutóbbi adásában Nádas György műsorvezető Bánfalvy Ágnessel beszélgetett. A közkedvelt színművész nemcsak ikonikus filmszerepéről, az Abigél Tormájáról mesélt, hanem arra is kitért, karrierje elején miért utasított vissza egy kecsegtető lemezszerződést.
Vágólapra másolva!

Bánfalvy Ágnest 24 éves korában ismerték meg a tévénézők, amikor a nagy sikerű filmsorozat, az Abigél Torma Piroskájaként tűnt fel a képernyőn. A Vígszínház színésznője később Svédországban, Párizsban és az Amerikai Egyesült Államokban is élt, majd visszatért Magyarországra. A színművész szárnybontogatása első éveire emlékezett vissza Nádas Györggyel a Dankó Rádió, Jó pihenést! című műsorában.

Forrás: Bánfalvy Ágnes

Csupa nagy színészek, akiktől tanulhattunk. Várkonyi Zoltán, az igazgató nem tiltott minket, mint más rendezők, vagy igazgatók a forgatásoktól meg tévézéstől. Szívesen kiadott minket, mert tudta, hogy a külsős szereplés a színház népszerűségéhez is hozzáad. Mi pedig csak dolgoztunk és dolgoztunk, mert tudtuk, így lehetünk ismertek" – nosztalgiázott a Dankó Rádió Jó pihenést című műsorában Bánfalvy Ágnes, aki a színpadon nemcsak prózai, hanem zenés darabokban is ért el sikereket. Az adásban elárulta, hogy annak idején egy lemezszerződésre is ajánlatot kapott a Jó estét nyár, jó estét szerelem Kicsi görög című dala kapcsán.

Az járt a fejemben, mégis hogyan nézne ki, ha én ilyen fiatalon egy nagylemezt adnék ki, miközben ott sorakoznak előttem a nagy sztárok. Ezt a kihagyott lehetőséget mai napig sajnálom" – vallotta be Nádas Györgynek a színművész.

A másik emlékezetes alakítása Szabó Magda Abigél című művének filmadaptációjához kötődik. A művésznő bevallotta, nemcsak szakmailag, de emberileg is rengeteg pozitív élménnyel gazdagodott a forgatások alatt, miközben Torma Piroskát alakította.

"Mi, lányok nagyon összetartottunk, és így van ez mind a mai napig. Tudunk a másikról, beszélünk, találkozunk, köszöntjük egymást, igen közel állunk egymáshoz. Két-három hónapig, reggeltől estig összezárva éltünk, utána pedig nem tudtuk elengedni egymást" – tette hozzá Bánfalvy Ágnes, aki a folytatásban párizsi és amerikai munkáiról is mesélt.