Már négyévesen a Mikrobi egyik szereplőjének adta hangját Kökényessy Ági

Kökényessy Ági színésznó Ágnes
Vágólapra másolva!
Igazán jellegzetes hangja van Kökényessy Áginak, bárki meghallja, egyből tudja: ő Jennifer Aniston magyar hangja. Ám az már kevésbé tudott, hogy hallhatjuk őt a Mikrobi című rajzfilmben is. A rendezéssel is foglalkozó színművész Nádas Györgynek mesélt pályája kezdeti szakaszáról és szinkronszínészi munkájáról is a Dankó Rádió Jó pihenést! című műsorában.
Vágólapra másolva!

Minden hétvégén a reggeli órákban hallható Nádas György Jó pihenést! című műsora a Dankó Rádióban, vasárnapi interjúalanya Kökényessy Ági színművész volt, aki többek között azt is elárulta, hogy gyerekkora óta mindig is a színészet érdekelte.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Mikor felnőttem, még más volt az élet, nem volt olyan színes, mint manapság. A színpad viszont mindig színes volt és ez vonzott" – mesélte a művészcsaládból származó Kökényessy Ági. Édesapja Kökényessy Ferenc rendező, édesanyja Dávid Ágnes színésznő, így érthető, hogy sohasem akart más foglalkozást. Szinkronszínészi pályája már 4 évesen elkezdődött. Nádas Györgynek elárulta, ő volt Peppe hangja a Mikrobi című rajzfilmsorozatban. Hangját azóta sokkal több ember ismeri már, hiszen szinte kizárólag ő szinkronizálja idehaza Jennifer Anistont.

Ez érinti a mimikát, a gondolatokat, a mozdulatokat. Tehát ugyanúgy gesztikulálok a stúdióban, vagy futok, ha éppen azt csinálja a színész a filmben"– avatta be kicsit a kulisszatitkokba a Dankó Rádió hallgatóit a színművész.

Kökényessy Ági a rádióműsorban mesélt fiatal koráról is, elmondta, mit jelentett számára, hogy a Magyar Rádió Gyermekkórusában énekelt, valamint elárulta azt is, milyen hatással van színészetére a mai napig az, amit Szirtes Tamástól tanult a színművészetin. A teljes beszélgetés, amelyből kiderül, miként kezdett el rendezéssel is foglalkozni, az ide kattintva újrahallgatható.