Gyógyíthatatlan beteg az Egy rém rendes család színésznője

71st Emmy Awards - Arrivals GettyImageRank3 emmytnt
LOS ANGELES, CALIFORNIA - SEPTEMBER 22: Christina Applegate attends the 71st Emmy Awards at Microsoft Theater on September 22, 2019 in Los Angeles, California. Frazer Harrison/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Szklerózis multiplexszel diagnosztizálták Christina Applegate-et.
Vágólapra másolva!

Az Egy rém rendes családban megismert, jelenleg a Halott vagy című sorozatban látható Christina Applegate a Twitteren közölte, hogy szklerózis multiplexe van:

A színésznő azt írta, hogy pár hónapja diagnosztizálták: érdekes utazást tett meg idáig, de szerencsére ismer olyan embereket, aki szintén ebben a betegségben szenvednek, és számíthat is a támogatásukra. Egy másik bejegyzésben arra kérte még a rajongókat és a sajtót, hogy tartsák tiszteletben a privát szféráját:

A szklerózis multiplex a központi idegrendszert érintő autoimmun betegség, aminek egyelőre nincs ismert gyógymódja, a kezelések azonban lassíthatják a szervezet romlását. A betegség lefolyása ezzel együtt kiszámíthatatlan, súlyossága egyénenként változhat – azt azonban nem lehet tudni, hogy Applegate-nek mennyire súlyos az állapota.

Christina Applegate a 2019-es Emmy-gálán Forrás: AFP/2019 Getty Images/Frazer Harrison

A színésznőnek egyébként nem először kell komoly betegséggel szembenéznie: 2008-ban mellrákot diagnosztizáltak nála, akkor mindkét mellét el kellett távolítani.